Глава дипломатії Євросоюзу: Доля «Північного потоку 2» в руках Німеччини, а не ЄС

Nord Stream 2
13 Вересня 2020, 21:45

Високий представник і глава дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель підкреслив, що рішення про можливу зупинку будівництва «Північного потоку 2» знаходиться в руках Німеччини, а не ЄС.

Як повідомляє Financial Times, він також додав, що ЄС ніколи не був в захваті щодо цього проекту.

«Я повинен сказати, що комісія ніколи не демонструвала сильного ентузіазму з приводу« Північного потоку – 2», – сказав Боррель, додавши, що долю проекту повинна вирішити Німеччина.

Читайте також:  Суперник Меркель хоче заморозити будівництво “Північного потоку-2”

Раніше міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас заявив, що завершення будівництва Nord Stream 2 може бути пов’язано з повноцінним розслідуванням Росією можливого отруєння Олексія Навального.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що стосовно проекту газопроводу «Nord Stream 2» можуть бути введені санкції у зв’язку з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

Читайте також:  Макрон стурбований тим, що «Північний потік – 2» збільшить залежність Європи від Росії

Сьогодні Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій закликав Німеччину і Європейський Союз відмовитися від продовження будівництва газопроводу “Північний потік – 2” в якості реакції на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

“Не можна здалеку погрожувати пальцем Росії і після цього вплутуватися в проект Nord Stream 2 з” Газпромом “.

Про це Моравецкій написав в гостьовому коментарі, опублікованому на сайті газети Frankfurter Allgemeine Zeitung у неділю, 13 вересня.

Читайте нас в Twitter і Facebook

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!