У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків Анатолій Твердий презентував інсталяцію “Нарцис”

Інсталяція «Нарцис» – це красиве обличчя, яке стає страшним у своєму кривому віддзеркаленні. Це те, що має наштовхнути на думку, чи справжнє те, що ми бачимо щодня у дзеркалі.

Актуалізував міф про «нарцисизм» викладач рисунка, модерніст та експериментатор Анатолій Твердий. Роботу, виконану авторською технікою, презентували в останній день липня у чільній залі Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

 «Це скульптура з елементами інсталяції або ж інсталяція з елементами скульптури. А якщо нахилитися і побачити у дзеркалі себе, то можна вважати це ще й дорученням до перформенсу. Дякую, що зголосилися створити свій виставковий проект у нашій залі», – поділилася своїм баченням керівна партнерка Музею Леся Корсак.

Також пані Леся зазначила, що Анатолій Твердий – майстерний викладач, в майстерні якого яблуку ніде впасти, особливо, коли починається підготовка абітурієнтів у художні виші.

«Тема самозакоханості актуальна ще з часів міфу про Нарциса, нічого глобально не змінилося. Єдине що, все перемістилося у віртуальну площину. І гаджети лише підсилюють це відчуття. Коли, наприклад, ми стежимо за людьми, любимо їх і нічого по факту про них не знаємо насправді. Як часто і про себе», – розповів художник.

До слова, це не перший творчий проєкт Анатолія Твердого, реалізований у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Луцька публіка уже встиг оцінити та полюбити його роботи «Мотоцикліст. Останній москаль» та «Краса, що вбиває».

Від admin