Дивовижні технології та винаходи

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Технологія FlashBattery зарядить батарею дрона лише за 5 хвилин

Технологія FlashBattery зарядить батарею дрона лише за 5 хвилин

Більшість дронів можуть триматися в повітрі не більше ніж пів години, після чого їх акумулятор потрібно заряджати. Процес перезаряджання зазвичай займає від години до двох. Технологія ж зарядки батареї FlashBattery, яку розробила ізраїльська компанія StoreDot, не збільшує час польоту, але дозволяє скоротити час перезаряджання до п'яти хвилин.

Три роки тому ізраїльський стартап StoreDot придумав, як заряджати смартфони та електромобілі за 5 хвилин. В основі технології лежать хімічно синтезовані пептидні молекули, відомі як нанодоти. Вони утворюють основу багатофункціонального електрода, який швидко заряджається подібно суперконденсаторам, та повільно розряджається, як літій-іонні акумулятори.

Хімічна сполука, що використовується в батареях - негорюча та має вищу точку займання, ніж графіт, а це знижує опір батареї. Плюс до цього, необхідна для батареї біоорганічна сировина - екологічно чиста, недорога, а її природні запаси величезні. Днями в компанії розповіли, що впровадили зменшену версію цієї технології в систему автономної зарядки дронів, які обладнані акумуляторами StoreDot.

Розробники стверджують, що повністю використану батарею можна зарядити до 100% за п'ять хвилин, хоча варто відзначити, що місткість цих батарей трохи менше, ніж у традиційних літій-іонних акумуляторів. В результаті час польоту стає трохи менше, але дрони зможуть проводити більше часу, займаючись виконанням своїх безпосередніх завдань, і їм не доведеться довго простоювати на зарядці. До того ж, швидке зарядження дозволить використовувати дрони у сферах, де їх використання досі не практикувалося через необхідність довгого перезаряджання або ручної зміни акумулятора.

Про вартість системи поки офіційно не оголосили, але відомо, що вона буде не дорожче наявних батарей для дронів, беручи до уваги всі витрати на експлуатацію та часу простою дрона в очікуванні зарядки. Комерційний запуск технології FlashBattery намічений вже на кінець цього року.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки