«Ковідная гречка». Верещук буде буде завлікати киян безкоштовними масками купленими за державний бюджет

«Ковідная гречка». Верещук буде буде завлікати киян безкоштовними масками купленими за державний бюджет

У «Слуг народу» був цілий ряд охочих позмагатися за крісло мера Києва, і все — один іншого краще. Перемогла на так званих «праймеріз» Ірина Верещук вирішила залучати електорат безкоштовними тестами на COVID-19.

Осінь близько, а з нею — і місцеві вибори. І для правлячої партії вони загрожують стати серйозним випробуванням: рейтинги падають і у «Слуги народу», і у президента Володимира Зеленського, тривалий «коронавірусний» карантин не тільки не дав бажаних результатів (помітно знизити рівень захворювання COVID-19 одними обмежувальними заходами без масового тестування не вдалося), але ще й сильно розлютив українців, та й економічна криза що насувається теж не додає електоральних балів. Тому вибір кандидатів в мери великих міст і особливо столиці був дуже важливим де «зеленій команді» критично важливо показати хороший результат.

Бажаючи поборотися за крісло мера Києва «слуги народу» відразу ж вишикувалися в чергу.

Любитель порівняти Україну з непрацюючим насосом і відсвяткувати річницю Чорнобильської катастрофи Микола Тищенко намагався заманювати киян фотографіями переповнених пісочниць і роздавав шокованим постраждалим від вибуху на Позняках лимони.

Ще один кандидат, Олександр Дубинський (той самий, у якого мама любить швидкість), називав діючого мера столиці Віталія Кличка «ідіотом», знімав фотки, на яких катається по Києву на велосипеді (при цьому приїхав на місце зйомки на джипі і створив пробку на південному мосту).

І Дубинський, і Тищенко, намагалися «бути ближче до народу» і пробували проїхатися в громадському транспорті, ось тільки картину «маршрутного піару» помітно псували камери.

Але навіть такі відчайдушні заходи не допомогли депутатам вийти на фінішну пряму — на «праймеріз» партії «Слуга народу» перемогла Ірина Верещук. За її кандидатуру проголосували 87 осіб. ЗМІ запевняють, що Верещук підтримував особисто президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Качественный ремонт скважин на воду: профессиональные решения для надежного водоснабжения

Верещук кандидат специфічний. Колишня глава Рави Руської (де вона балотувалася від партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка) має медаль від Януковича і помічника Миколи Більченко, який раніше допомагав екс-регіоналу Віталію Барвіненко. Верещук із завидною регулярністю відвідує ефіри каналів Медведчука, час від часу заявляє, що Україні не варто вступати в НАТО, тому що «нас там не чекають» або підхоплює фейки російської пропаганди — наприклад, про те, що п’ятий президент Петро Порошенко привітав влітку 2014- го року Володимира Путіна з днем ​​Росії.

Тому вибір здавався дивним і довгий час було незрозуміло, чим такий кандидат може заманити електорат столиці. Але незабаром інтрига розвіялася — в Києві почали проводити так звані «соціальні опитування» про місцеві вибори. Мало того, що серед інших кандидатів Верещук виділяють як ту, кого «особисто підтримує президент Зеленський», так ще і питання сформовані таким чином, що стало зрозуміло: «гречкою» від «слуг на народу» на виборах буде безкоштовний тест на коронавірус, маска і рукавички.

Мабуть, в передвиборному штабі вирішили, що роздавати «подарунки» перед голосуванням — це хоч і грубо, але ефективно. Адже практика «гречки» відмінно зарекомендувала себе на місцевому рівні — її вже багато років використовують і кандидати в мери, і депутати місцевих рад, і бажаючі стати народними депутатами через одномандатні округи.

А які часи — такі й подарунки.

Якщо вже ми живемо під час пандемії, то і роздавати потрібно антисептики, маски і тести на коронавірус.

Та й щось давно ніхто з можновладців не хвалився черговою партією масок і тестів, яку доставили літаком «Мрія» з Китаю. Може, їх вирішили направити на передвиборчу «благодійність»?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  "Не та вагова категорія": реакція соцмереж на перемогу Верещук в праймеріз на мери Києва

Очевидно, що безкоштовні тести на коронавірус не допоможуть Верещук стати мером Києва. По-перше, багато українців вже давно звикли до карантину і просто ігнорують небезпеку захворіти, так що стандартні пакети зі справжньою гречкою їх порадували б куди більше, ніж медичні маски. По-друге, навіть сама ідея спробувати вибити електоральні бали, використовуючи пандемію, виглядає вкрай непривабливо. Ну і по-третє, шансів у Верещук на виборах все одно немає.

За результатами опитування Центру Разумкова в червні-липні 2020 року, майже 44% респондентів готові підтримати Віталія Кличка на чергових виборах міського голови. На другому місці з дуже суттєвим відставанням з підтримкою в 11% йде Андрій Пальчевський, на третьому з 6% — головний санлікар Віктор Ляшко.

Кандидати від «Слуги народу» не входять навіть в першу десятку претендентів.

Роздаючи безкоштовні тести і маски, «слуги» не тільки програють вибори в Києві, але ще і можуть заробити собі значний антирейтинг. Адже «нові обличчя», що використовують старі методи, вже давно поза трендом.

fakty.org

Добавить комментарий

%d такие блоггеры, как: