ГоловнаПолітика

Польський суд заарештував ексголову "Укравтодору" Новака на три місяці

Разом з ним заарештували ще двох громадян Польщі.

Польський суд заарештував ексголову "Укравтодору" Новака на три місяці
Фото: facebook/Славомір Новак

Суд Варшави заарештував на три місяці ексголову Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славоміра Новака.

Про це повідомила у Twitter пресслужба Національного антикорупційного бюро.

"Суд Варшави взяв під варту на три місяці ексголову "Укравтодору" та двох його спільників - громадян Польщі, підозрюваних в отриманні неправомірної вигоди та легалізації", - йдеться у повідомленні.

Як пише польське видання Polsat News, Новака та Яцека П. заарештовано на три місяці, а також умовний арешт був накладений на Даріуша З., колишнього командира "Грім".

"Якщо він заплатить заставу в розмірі 1 млн злотих, він буде звільнений", - заявила Мирослава Чир, спікер окружної прокуратури Варшави.

Також повідомляється, що проти Новака ведуться два розслідування - в Польщі та в Україні, оскільки він має два громадянства.

 Новак вважає своє затримання "політичним актом".

Нагадаємо, Новака затримали 20 липня в польському Гданську. Голова НАБУ Артем Ситник заявив, що діяльність очолюваної Новаком злочинної організації була спрямована на розкрадання коштів міжнародних організацій.

Окружна прокуратура у Варшаві звинуватила Новака у корупції. Обвинувачення охоплюють період від жовтня 2016 року до вересня 2019 року, коли колишній міністр уряду Польщі очолював Державне агентство автомобільних доріг України.

21 липня Новаку було вручено українську підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram