ГоловнаПраво

Шахрай 200-гривневою купюрою на нитці поповнив мобільний на більш ніж 50 тис. грн

Чоловікові загрожує 8 років ув’язнення.

Шахрай 200-гривневою купюрою на нитці поповнив мобільний на більш ніж 50 тис. грн
Фото: cyberpolice.gov.ua

Одеські кіберполіцейські спільно зі слідчими Малиновського відділу поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури викрили жителя Біляївського району в шахрайстві. Про це йдеться на сайті Національної поліції в Одеській області

Встановлено, що з травня минулого року підозрюваний за допомогою розрізаної двохсотгривневої  купюри, нитки та клейкої стрічки виготовив спеціальний пристрій. За його допомогою він однією і тією ж купюрою неодноразово через термінал онлайнових платежів поповнював свій мобільний рахунок. Отримані кошти молодик перераховував на електронні гаманці і банківські картки, а потім знімав з них готівку.

На рахунку 29-річного чоловіка 44 факти кримінальних правопорушень, скоєних в Одесі й області. Своїми діями зловмисник завдав товариству з обмеженою відповідальністю матеріальної шкоди на суму приблизно 50 тисяч гривень.

Слідчі вже повідомили правопорушнику про підозру у шахрайстві за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. За свої дії він може потрапити за ґрати на термін до восьми років.

Нагадаємо, у Харківській області кіберполіція викрила діяльність двох шахраїв, які під виглядом роботи інвестиційного фонду обманним шляхом отримували гроші громадян України, Литви, Угорщини, Казахстану та Росії.

34-річний і 24-річний місцеві жителі створили кілька сайтів, на яких пропонували інвестувати в прибуткові проєкти й отримувати дохід. Після переказу грошей вони зникали.

Реклама на сайтах запевняла, що коштами розпоряджаються досвідчені інвестори. А для отримання прибутку необхідно тільки зареєструватися на сайті і переказати гроші через запропоновані платіжні системи.

Мінімальна сума інвестиції становила $221. Гроші через електронні гаманці переводили в готівку через криптообмінники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram