Влада застосовувала інформаційний прийом — Забродський прокоментував заяву МЗС щодо російського вторгнення

Влада застосовувала інформаційний прийом — Забродський прокоментував заяву МЗС щодо російського вторгнення

Народний депутат від “Європейської Солідарності”, генерал-лейтенант Збройних сил України Михайло Забродський в ток-шоу “Ехо України” прокоментував заяву заступника міністра закордонних справ Василя Боднара щодо можливого вторгнення російських військ в Україну.

“Дякуючи богу, не заступнику міністра іноземних справ вирішувати, буде війна чи не буде війна. Певним чином він відкрив “секрет Полішинеля” – те, що було відомо практично з перших днів конфлікту на сході і взагалі з відомих подій весни 2014 року. Завжди існувала ця загроза. Така ж сама загроза, як, наприклад, перспектива силового володіння елементами інфраструктури водопостачання для Криму. Це не є загрозою, яка з’явилася сьогодні. Це загроза, яка існувала всі ці роки, яка певним чином керувалася, яка певним чином викликана, і були реалізовані певні механізми протидії цій загрозі. І зараз говорити про те, що таке може бути – так, беззаперечно”, – сказав Забродський.

Він зауважив, що, на його думку, влада таким чином застосувала інформаційний прийом.

“Це не перший раз, як влада застосовує такий цікавий прийом, коли вустами посадовця не першого рівня, назвемо це так, вкидається певна інформація або певна модель інформаційна, а потім спостерігається реакція суспільства. Якщо дійсно виникає обурення в засобах масової інформації або в якихось інших формах, то приймаються одні рішення. Якщо, наприклад, хтось просто промовчить або, як то кажуть, не злітає цей проєкт, то приймаються зовсім інші рішення. Тому цей прийом зовсім не новий для нової влади. Я навіть припускаю, що в черговий раз застосований саме він”, – додав Забродський.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що українці мають бути ментально готовими до воєнного наступу Росії на Україну, російські військові навчання поблизу кордону можуть перерости в бойові дії.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.