Конгрес США планує виділити $3,8 млрд на стримування Росії в Європі

Неділя, 28 червня 2020, 08:28
Конгрес США планує виділити $3,8 млрд на стримування Росії в Європі

Комітет з питань збройних сил Палати представників США в проекті виділення коштів на військовий бюджет країни в 2021 році пропонує направити 3,8 млрд доларів на стримування Росії в Європі.

Джерело: документ, опублікований на сторінці комітету

Деталі: У розділі "Росія і Європа" сказано про необхідність додатково виділити 3,789 млрд доларів на підтримку зусиль ЄС щодо стримування дій Росії. Мова, крім іншого, про розвиток підводного флоту, систем супутникового зв'язку, стратегічну підготовку засобів для перекидання військовослужбовців морським транспортом.

Також пропонується виділити 250 млн доларів в якості військової допомоги Україні, 50 млн з них передбачено витратити на фінансування летального озброєння для Києва.

Також в документі зафіксовано заборону фінансування будь-якої діяльності, що сприяє визнанню російської влади в окупованому Криму. Ще Конгрес пропонує і далі обмежувати військове співробітництво США з Росією за винятком тих випадків, коли мова йде про зменшення ризику конфліктів.

Нагадаємо: Американські винищувачі F-22 в суботу, 27 червня, провели перехоплення чотирьох російських літаків в зоні оборонного визначення поблизу Аляски.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...