Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Wall Street Journal: Tesla Model Y на роки випереджає конкурентів

Wall Street Journal: Tesla Model Y на роки випереджає конкурентів

Оглядач Wall Street Journal Ден Ніл, який пише на автомобільну тематику, довгі роки дуже скептично ставився до продукції Tesla. З 2012 року він був її послідовним критиком, але у 2020-му Ніл зламався і взяв на тест Model Y. Від результатів тестування він прийшов в таке захоплення, що назвав кросовер Tesla чи не найкращою машиною усіх часів, однозначно визнавши, що вона на роки випереджає всіх конкурентів.

У своїй статті Ден Ніл аргументує свою точку зору: Model Y - «самий технологічно просунутий електромобіль з наявних», а електромобілі в цілому «функціонально перевершують машини з двигунами внутрішнього згоряння». На думку Ніла, Model Y впевнено залишає позаду конкурентів у своєму класі: Mercedes-Benz GLC 300, Range Rover Evoque, Jaguar F-Pace та Porsche Macan.

Журналіст відзначив «шалене, оксамитове прискорення» і ідеальну ізоляцію трансмісії. Але проголосити Tesla Model Y найкращою машиною всіх часів поміщали виявлені ним недоліки: електромобіль «не те щоб дуже красивий», і деякі покупці знайдуть його мінімалістичний інтер'єр занадто суворим. Чи вважати це недоліком - справа суб'єктивна, але багато експертів вважають, що лаконічний дизайн - новий тренд в автомобілебудуванні, а більшість функцій тепер доступні через сенсорний дисплей.

Tesla Model Y

Автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння поступово будуть йти зі сцени протягом наступного десятиліття, а на їх місце прийдуть спочатку гібриди, а потім і електромобілі, передрікає Ніл. «Кінець бензину буде десятиліттям задушливих, обкладених податками 4-циліндрових турбодвигунів, які ревуть на світлофорах і тремтять, як пральні машини», - заявив він.


Нагадаємо, що зовсім недавно знаменитий стендап-комік та телеведучий Джей Лено присвятив випуск свого автомобільного телешоу на CNBC «Гараж Джея Лено» електричному пікапу Tesla Cybertruck. Ведучий попросив Ілона Маска забратися на дах електропікапа та дозволити йому проїхати на машині під землею.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки