Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Car-eBike - новий гібрид електромобіля та велосипеда для міст майбутнього

Car-eBike - новий гібрид електромобіля та велосипеда для міст майбутнього

Міська мобільність майбутнього - це не тільки швидкість та екологічність, але ще й мініатюрність. Під перераховані вище критерії могли б підійти велосипеди, але вони не захищають городян від погодних умов - сильного дощу, снігу або палючого сонця. Компанія CityQ з Осло пропонує розв'язати цю проблему за допомогою гібрида велосипеда та електромобіля.

Car-eBike, як неважко здогадатися з назви - гібрид електричного автомобіля та велосипеда, призначений для поїздок на роботу або за продуктами. Крім водія, всередині поміститься ще один дорослий або дві дитини. Двері та вікна можуть закривати електромобіль повністю або частково, а ззаду присутній мініатюрний багажник, в якому можна розмістити кілька невеликих пакетів, наприклад, з продуктами.

Електромобіль обладнаний електродвигуном потужністю 250 Вт. Максимальна швидкість гібрида - 25 км/год. Акумулятори забезпечать поїздку на 70-100 км від однієї зарядки (на далекобійність критично впливає вага вантажу). На думку розробників, це оптимальні швидкість та запас ходу для комфортного переміщення в міських умовах.

Car-eBike - новий гібрид електромобіля та велосипеда для міст майбутнього

Ширина Car-eBike - 87 см, що у два рази менше середньостатистичного автомобіля «легкого» класу та на 7 см ширше потужних гірських велосипедів. Важить цей засіб транспорту 70 кг, а його загальна вантажопідйомність - 300 кг.

Формально, згідно із законодавством ЄС, Car-eBike - це вантажний чотириколісний електровелосипед, тому його можна використовувати як на велодоріжках, так і на дорогах загального користування, але виїзд на шосе для цього гібрида заборонений.

CityQ вже почала приймати попередні замовлення (бронь коштує 99 євро), а перші продажі намічені на 2021 рік. Офіційна вартість цього мініатюрного «транспорту майбутнього» - 6000 євро.

За матеріалами: Хайтек+

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки