Новини

Зеленський дав вказівку правоохоронним органам переслідувати опозицію – Омелян

Зеленський дав вказівку правоохоронним органам переслідувати опозицію – Омелян

Volodymyr Omelian, Infrastructure Minister

Президент Володимир Зеленський дав вказівку правоохоронним органам переслідувати представників опозиції.

Таку думку під час розмови з журналістами висловив ексміністр інфраструктури Володимир Омелян після візиту до Національного антикорупційного бюро.

“Насправді всі голосні звинувачення про мільйони гривень накопичень, заощаджень і всього іншого розбилися. І питання, яке обговорюється – це питання автомобіля, який був придбаний до того, як я став міністром. Це по першому кримінальному провадженню. Але оскільки строки його вийшли і тільки моя добра воля тримає його на плаву, я так розумію, що пана президента це дуже непокоїть. І він дав вказівку, це відбулося протягом останніх трьох тижнів, правоохоронним органам почати масове переслідування опозиції. Це ми бачимо і з Петром Порошенком, і з багатьма іншими колишніми народними депутатами, чинними народними депутатами, просто лідерами опозиції”, – сказав Омелян.

Він наголосив, що так само ведуться справи й проти нього.

“Нічого іншого розумнішого не змогли придумати, як відкрити кримінальне провадження і оголосити мені підозру, сьогодні ми отримали клопотання, мірою якого є від 5 до 10 років ув’язнення у разі якщо їм вдасця довести мою провину, що я знизив на 20% портові тарифи і збори для усієї галузі. Не для однієї компанії, не з метою особистого збагачення, не з метою корупційних схем, а для всієї галузі зробив вартість і стягнення податків дешевшим. Плюс, ми цим дуже здешевили імпорт, тому що імпортні товари стали менше коштувати для кінцевого споживача – українців. Плюс, ми наростили транзит. І морська галузь зараз фактично зростає”, – додав Омелян.

Він зауважив, що морська галузь після зниження тарифів і податкових зборів у 2019 році зростала на 20%, а в часи кризи – на 10%.

“Тобто ми все зробили правильно, але єдине “дякую” яке ми отримуємо – це кримінальні провадження і загроза тюремного ув’язнення”, – завершив Омелян.

Нагадаємо, НАБУ порушило справу проти ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Раніше, співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до ексміністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

ОБШУКИ В ОМЕЛЯНА – ЦЕ ЧЕРГОВА “ЧЕРВОНА ЛІНІЯ”, ЯКУ ПЕРЕЙШОВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ, НА ШЛЯХУ ДО ТОТАЛІТАРИЗМУ – ЗАЯВА “ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СОЛІДАРНОСТІ”

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.