Китай запустив останній супутник для власної глобальної системи GPS

Китай запустив останній супутник для власної глобальної системи GPS

Мережа Beidou дозволить КНР позбавитись залежності від США

Китай запустив останній супутник для власної глобальної системи GPS
фото www.flickr.com/photos/rashbre/936189685

У вівторок, 23 червня, Китай відправив останній супутник для завершення своєї глобальної навігаційної системи, яка, як очікується, позбавить країну від залежності від американської системи GPS.

Як повідомляє CNBC, мережа під назвою Beidou, робота над якою триває понад два десятиліття, є важливим кроком для космічних та технологічних амбіцій КНР.

Beidou є конкурентом американської системи глобального позиціонування (GPS), яка широко використовується у всьому світі. Експерти переконані, що Beidou допоможе китайським військовим залишатись в мережі у випадку конфлікту з США. До того ж, запуск є частиною намагання Пекіну збільшити свій технологічний вплив в глобальному масштабі.

Плани зі створення власної системи Китаю сформувалися в кінці 1990-х років, і до 2000 року була введена в експлуатацію перша версія Beidou, яка забезпечує покриття для супутникових послуг КНР.Друга ітерація була завершена до 2012 року і надала послуги для Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Остання версія, яка завершена сьогоднішнім запуском і тепер складається з 30 супутників, пропонуватиме глобальне покриття.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло