Антиконституційні «ліфти» Зеленського

Сергій Місюра

Як гарненько все складається для нашої кіноіндустрії та культури…
Слідкуйте за руками.

Сьогодні призначили Олександра Ткаченка Міністром культури та інформаційної політики. І в той же час його підтримує Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, головою якого він і являється. А ще далі, то до січня 2020 року контрольний пакет акцій Одеської кіностудії мала Україна в лиці Мінкульту. Решту 50% без одної акції мали на двох Ткаченко і Вавриш. В січні Господарський суд Києва вирішив забрати у Мінкульту близько 12% акцій. Таким чином держава втрачає контрольний пакет кіностудії.

Тепер же на трибуні Ткаченко сказав, що продає свої акції Одеської кіностудії. І не треба бути Вангою, щоб зрозуміти кому. Звісно своєму партнеру Вавришу, щоб той докупив ще 12% акцій, втрачених державою в січні. В сумі отримають 72% акцій і гектари землі на березі моря в Одесі…

Далі все може бути взагалі краще. На посту Міністра культури Ткаченка може програти суди та віддати всі решта акцій кіностудії в свої ж з Вавришем руки.

А дивлячись, як Коломойський впливав на Ткаченка на Плюсах, так і продовжиться з нашою культурою, квотами мови на радіо та телебаченні, новими фільмами від Кварталу і т.д. Сьогодні зелена банда остаточно показала свій напрямок роботи на державному рівні, – і він не позитивний для нас. Це регрес в усіх значеннях і безкарна узурпація влади з переділом активів для своїх.

Тепер треба дивитись за виборами в Києві, на які залишились двоє вірогідних кандидатів – Тищенко та Дубінський… І ще треба десь Бужанського біля інституту національної пам’яті пристроїти, щоб ми повернулись в 2011 рік і дружбу з агресором в його інформаційному полі, і навіть нові контракти по газу…


Ігор Артюшенко

Пан Зеленський навіть не намагається приховати порушення процедури призначення високопосадовців. На пресконференції на всю країну він заявляє, що шукає нових міністрів, хоча це прямі обов’язки Прем’єр-міністра (подавати кандидатури) та Верховної Ради (затверджувати їх або ні).
Такий вже у нас “ліфт” — антиконституційний.

Очевидно буде кадровий голод, якщо шукати міністрів і депутатів виключно серед вузького кола працівників 95-го кварталу. Бо професійних держслужбовців там нема, хоча 30 гумористів та їх обслуговуючого персоналу вже отримали високі посади.

Тому зараз Зеленський перейшов на призначення менеджменту Коломойського, бо в імперії олігарха лава запасних значно більша.

Так, я згоден з тим, що пан Олександр Ткаченко, якого пропонують на посаду Міністра культури, – гарний менеджер, але це зовсім не означає, що він буде корисним для України на цій посаді. Бо одіозний Портнов – це професійний юрист, а Коломойський – успішний фінансист. Але це жодним чином не означає, що один має очолити ГПУ чи МВС, а другий – Національний банк.

Бо трагічні результати таких призначень легко спрогнозувати наперед.

Так само і з кандидатурою пана Ткаченка. У 2008 році він публічно виступав проти впроваджена дубляжу фільмів в кінотеатрах українською мовою. Пройшло 12 років, а кількість і доходи кінотеатрів тільки зросли. Це означає, що його думка була політично заангажована. Я був співавтором закону про мовні квоти на радіо, а пан Олександр Ткаченко активно протидіяв впровадженню української мови на радіо та на ТБ.

Він хороший управлінець з команди Коломойського і, я припускаю, що його призначення – це одна з чергових компенсацій Зеленського одіозному олігарху за ухвалений вкрай невигідний останньому банківський закон.

Автор