ГоловнаСуспільствоПодії

У Вараші на поліцейських нацькували собаку бійцівської породи

Пес і його власник отримали вогнепальні поранення.

У місті Вараш Рівненської області поліцейському довелося вистрілити у собаку, якого на нього нацькували через зупинку п'яного водія.

Про це повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Рівненській області.

28 травня близько 20:30 надійшло повідомлення, що водій автомобіля Mazda 6, який рухається по вулиці Набережній, ймовірно, перебуває за кермом у стані сп'яніння. У район направили екіпаж сектору реагування патрульної поліції.

Помітивши схоже за описом авто, поліцейські зупинили його в житловому масиві мікрорайону Перемоги. За кермом був 39-річний місцевий житель. Чоловік демонстративно вийшов з машини, не виконавши вимоги поліцейських пред'явити документи і зупинитися. Замість цього він попрямував до 35-річного місцевого жителя, який знаходився у дворі будинку з собакою породи кане-корсо.

Зауваження про необхідність одягти повідець і намордник собаці його власник проігнорував. У цей момент 39-річний правопорушник підійшов до собаки і наказав: "Чужі. Взяти!".

Тварина накинулася на 33-річного сержанта поліції. Співробітник поліції застосував вогнепальну зброю для знешкодження тварини, яка загрожує життю чи здоров'ю поліцейського. Пострілом поліцейський травмував собаці лапу.

Це розлютило чоловіків, і 35-річний чоловік, тримаючи в руках повідець з металевим нашийником, почав наносити ним удари по голові та тулубу сержанту, а його 39-річний товариш намагався відібрати табельну вогнепальну зброю.

Поліцейський, повідомивши зловмисників про намір застосування зброї, вистрілив у ногу 35-річному власнику собаки, а потім, застосувавши сльозогінний газ, поліцейські наділи на чоловіка наручники. 39-річний житель Вараша з місця пригоди зник.

Фото: rv.npu.gov.ua

Під час конфлікту поліцейські отримали незначні тілесні ушкодження. Окрім того, під час конфлікту зловмисники зірвали номерні знаки зі службового авто Toyota Prius і пошкодили ними лобове скло.

Через деякий час правоохоронці розшукали іншого нападника. Обох затримали у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram