Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

3 в 1: морська платформа Sinn Power збере енергію вітру, води та сонця

3 в 1: морська платформа Sinn Power збере енергію вітру, води та сонця

Німецька компанія Sinn Power представила концепт універсального океанського генератора енергії у вигляді плавучої платформи. Вона може об'єднувати вироблення енергії відразу з трьох джерел — хвиль, вітру та сонця. Проблема у платформи поки тільки одна — вона ще не пройшла перевірку в реальних умовах.

Морська платформа компанії Sinn Power може працювати з трьома джерелами енергії. Перше — поплавкова система для отримання енергії хвиль. На другому місці сонячні батареї. Завершує список комплект невеликих вітрогенераторів. Система модульна і може використовуватися при різній погоді, завжди маючи можливість отримувати енергію хоча б з одного джерела.

Кожна секція платформи являє собою квадрат зі стороною 12 м, по кутах якого встановлені поплавці (під водою) та щогли вітрогенераторів (над водою). Серце генератора — поплавкова система, вона ж поки єдина, що втілено в реальності.

3 в 1: морська платформа Sinn Power збере енергію вітру, води та сонця

За задумом інженерів важка платформа має дуже невелику позитивну плавучість, тому при ударі хвиль вона майже не зміщується, а вся енергія йде в рухливі поплавці. Амплітуда їх руху досягає 3 м, завдяки чому система збирає енергію хвиль від 2 до 6 м заввишки, перетворюючи рух поплавців в електрику. А саме, до 24 кВт від кожного поплавка на одній секції платформи, але це в ідеальних умовах.

Вітрогенератори можуть виробляти ще до 6 кВт. Вся ж площа секції відводиться під простір для розміщення сонячних панелей, які забезпечать ще 20 кВт потужності. У підсумку, загальна потужність генерації енергії може досягати 140 кВт. Ці секції можна об'єднувати в довільній кількості, в залежності від потреб споживачів. Акумулятори ж для зберігання енергії розміщуються на березі та підключаються до платформи підводним кабелем.

Найбільш спірний елемент платформи — термін служби. Море не найнадійніший партнер — воно дуже непередбачуване. Інженери ж компанії стверджують, що потрібні компоненти платформи виконані з матеріалів, стійких до солоної води та захищені від води та пилу, але питання в тому, чи зможе система пропрацювати десять або двадцять років в таких умовах.

Sinn Power передбачає, що таке рішення підійде для курортів, розташованих на островах, зокрема, на Карибах. Зараз Sinn Power шукає партнерів для виготовлення першої плавучої платформи, яку планують протестувати в Греції.

За матеріалами: Sinn Power

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки