Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: «Ми хочемо стати лідерами в технологіях апокаліпсису»

Ілон Маск: «Ми хочемо стати лідерами в технологіях апокаліпсису»

Ілон Маск разом з головним дизайнером компанії Tesla вирішили не зменшувати пікап Cybertruck навіть на обіцяні 3%. Причин вони не пояснили, зате Маск натякнув, що в майбутньому, можливо, випустить компактну версію пікапа.

Після того, як Ілон Маск представив свій постапокаліптичний пікап Cybertruck, виявилося, що машина занадто довга і не поміщається в стандартний американський гараж. Багато експертів не поспішали висловлювати остаточну думку про дизайн пікапа, сподіваючись, що компанія допрацює серійну модель.

У квітні глава Tesla Ілон Маск написав у Твіттері, що зміни будуть. І назвав три основні: розмір зменшиться на 3%, центральна лінія стане більш горизонтальною, висота нижньої частини вікна знизиться. Однак тепер, судячи з усього, від зменшення розміру вирішено відмовитися, він залишиться колишнім.

«Минулого вечора перевірили дизайн з Францем. Навіть на 3% менше — це занадто мало. Він залишиться приблизно такого ж розміру. Можливо, коли-небудь ми зробимо зменшену вантажівку для світового ринку», - написав Маск, маючи на увазі провідного дизайнера Tesla Франца фон Хольцхаузена.

Представлений восени минулого року прототип має в довжину 588,5 см, в ширину - 202,7 см та 190,5 см у висоту, кліренс 40,6 см. Приблизно такий же за розміром найбільший з Ford F-150.

На питання, чи обов'язково робити пікап куленепробивним, Маск відповів: «Тому що це круто та офігенно! Хіба ви не хочете, щоб ваш пікап був куленепробивним? Звичайно, хочете! Ми хочемо стати лідерами в технологіях апокаліпсису».

Tesla планує випустити дві версії Cybertruck - з запасом ходу 480 та 800 км. Перші серійні зразки очікуються до кінця 2021 року. Мінімальна ціна - $49 000. Пізніше обіцяють запустити в продаж і дешевші моделі по $40 000. На початок року у компанії, за підрахунками фанатів, вже було понад півмільйона замовлень.


Нагадаємо, що броньований пікап Cybertruck в інтернеті прозвали не інакше як «автомобіль для постапокаліпсису». І він надихнув багатьох дизайнерів по всьому світу на створення цікавих, але досить радикальних проєктів. Наприклад, дизайнерська студія Modern House розробила та представила незвичний будинок для життя в постапокаліптичному майбутньому.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки