Національна поліція України днями завершить розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета та передасть зібрані матеріали до прокуратури. Про це йдеться у відеоблозі «Таємниці Слідства».

«Цими днями слідчі у справі Шеремета працюють допізна. Вони отримали наказ згори — завершувати розслідування», — йдеться у блозі з посиланням на джерела «Слідства.Інфо», знайомі з ходом розслідування. Також зазначено, що деякі слідчі не вважають докази, зібрані за останні місяці, переконливими.

Попри це, вже у найближчі дні поліція має оголосити про завершення розслідування. Далі матеріали передадуть до прокуратури. І вже прокуратура вирішуватиме, чи достатньо зібраних доказів для передачі справи до суду. «За нашими даними, справу залишив прокурор Сергій Зузак, який всі ці місяці був головним у слідстві. Керівник групи не знає, хто буде замість нього», — йдеться у блозі.

«Я зараз у відпустці, у понеділок подивлюся документи, хто там головний прокурор у справі», — сказав у коментарі «Слідству.Інфо» Олег Литвинюк, керівник групи прокурорів у справі Шеремета. Він відмовився коментувати, чи залишив справу Сергій Зузак і з якої причини.

Детальніше про те, які докази вдалося назбирати поліції за останні майже півроку розслідування — у відеоблозі «Таємниці слідства».

Нагадаємо, слідство звинувачує музиканта Андрія Антоненка, також відомого як Riffmaster, у організації вбивства. Лікарку Юлію Кузьменко підозрюють у закладанні та приведенні в дію вибухівки, а військова медсестра Яна Дугарь, нібито, фотографувала відеокамери біля будинку Павла Шеремета за кілька днів до вбивства. Ці звинувачення прозвучали 12 грудня минулого року під час прес-конференції очільника МВС Арсена Авакова. Від наступного дня й донині Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко перебувають під вартою.

Відомого журналіста Павла Шеремета було вбито у центрі Києва 20 липня 2016 року. Хоч справу брали на особистий контроль найвищі посадовці країни, її досі не розкрито, а до офіційного слідства і в громадськості, і в журналістів не бракує питань. “Слідство.Інфо” були на місці події із перших годин після вбивства Павла. Результатом зусиль редакції із встановлення обставин вбивства до найдрібніших деталей став документальний фільм «Вбивство Павла»