ГоловнаПолітика

Дубінського не пустили на ефір до Шустера

Темою ток-шоу був стан енергетичної галузі.

Дубінського не пустили на ефір до Шустера
Фото: facebook/Слуга Народу

Народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського не пустили на ефір ток-шоу "Свобода слова" Савіка Шустера.

Про це заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

"Те, що сталося сьогодні за участю Саші в "Свободі слова Савіка Шустера" викликає подив і обурення - у мене як заступника голови фракції "СН" і людини, відповідальної за сферу комунікацій", - прокоментувала вона інцидент.

Нардепка повідомила, що її колега, голова енергетичного комітету Ради Андрій Герус відмовився взяти участь в ефірі, хоча редакція "наполегливо" запрошувала його замість Олександра Дубінського, "знаючи його позицію, яка є альтернативною позиції т.в.о. міністра енергетики та охорони навколишнього середовища, і абсолютної більшості інших гостей цього ефіру".

За її словами, участь Дубінського проанонсували за добу до ефіру. Попередня домовленість була у форматі включення онлайн на весь ефір.

"Але чомусь за кілька годин до ефіру редакція "не змогла зв'язатися" зі спікером, хоча він був онлайн. Цілком природно, Олександр вирішив натомість приїхати в студію. Але спочатку "були проблеми з додатковим стільцем", а потім - з карантинними обмеженнями за кількістю учасників ... Не хочу давати оцінку дискусії в самій студії - хоча це дуже схоже на гру в одні ворота. Але сам факт недопущення в ефір гостя, якого редакція запросила за власною ініціативою - викликає як мінімум щире здивування. Така свобода слова...", - додала Кравчук.

Сам Дубінський вів пряму трансляцію на YouTube.

"Мене запросили, хотіли щоб включався тільки через скайп, щоб була можливість мене відключати, коли їм буде зручно, щоб ми не змогли поговорити нормально про вартість електроенергії, "зелений" тариф, про те, як за участю Буславець на два гігавати була знижена потужність атомних електростанцій, як при цьому три гігавати альтернативної енергетики продовжують викуповуватися нами з вами і таким чином ми платимо найвищий тариф у світі з "зеленої" енергетики, половина з якої контролюється власником ТРК Україна і замовником "Свободи слова" Савіка Шустера", - сказав Дубінський.

В ефірі ток-шоу Савіка Шустера ввечері 15 травня обговорювали стан енергетичної галузі України, енергоблоки на українських АЕС, майбутнє "зеленої" енергетики в Україні, ціни на електроенергію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram