Поділитись:

Фірма "Skadden" заплатила Юлії Тимошенко мільйони доларів, – ЗМІ

Понеділок, 11 травня 2020, 18:00
Фірма «Skadden» заплатила Юлії Тимошенко мільйони доларів, – ЗМІ

Американська юридична фірма "Skadden" заплатила 11 мільйонів доларів або більше, щоб уникнути судового позову з боку лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, яка звинуватила фірму в сприянні її політичному переслідуванню.

Про це пише Українська правда з посиланням на The New York Times.

Врегулювання, про яке раніше не повідомлялося, пов'язане з представництвом "Skadden", починаючи з 2012 року, уряду тодішнього президента Віктора Януковича.

Зазначається, що звіт "Skadden", за допомогою якого союзники Януковича намагалися виправдати поводження його уряду з Тимошенко, ув'язненою в 2011 році за звинуваченням у зловживанні службовим становищем, вже призвів до федеральних розслідувань і великих штрафів.

У грудні 2018 року в інтерв'ю The New York Times у Вашингтоні Тимошенко звинуватила юристів "Skadden" у "відбілюванні Януковича і його уряду" в обмін на гроші.

Із посиланням на два джерела видання пише, що Тимошенко та її адвокат Сергій Власенко, який також стверджував, що уряд Януковича з ним обійшовся несправедливо, найняли юридичну фірму "Reid Collins & Tsa" для вивчення можливості подати до суду на "Skadden" за її роботу.

Як зазначли джерела, "Skadden" заплатила 11 мільйонів доларів або більше, щоб залагодити справу до подачі позову. Кошти були передані Тимошенко і Власенку через "Reid Collins". 

"Skadden" не відповіла на численні запити щодо коментарів до своїх адвокатів і представників зі зв'язків з громадськістю, включаючи електронного листа, що містив докладний список питань щодо врегулювання. Власенко і "Reid Collins" не відповіли на запити щодо коментарів.

Прессекретар Тимошенко відмовилася відповідати на питання про врегулювання, але вказала на заяву, яку експрем'єр опублікувала в Facebook, зазначивши що гроші надійшли "від організації в США на стадії досудового врегулювання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів