Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Віцепрезидент General Motors: «Масовий перехід на електромобілі настане в середині 2020-х»

Віцепрезидент General Motors: «Масовий перехід на електромобілі настане в середині 2020-х»

В інтерв'ю журналістам Automobile, Кен Морріс, який пропрацював в General Motors 31 рік і став пів року тому віцепрезидентом, заявив, що вважає прогнози аналітиків про повільне зростання світового парку електромобілів, який нібито через 10 років не перевищить й 15%, помилковими. Він упевнений, що їх частка буде значно вище.

Кен Морріс, почав свою кар'єру в Borg-Warner, де працював над високопродуктивними трансмісіями, а у 1989 році приєднався до General Motors в якості інженера з розробки гальмівних систем. Пізніше Морріс став топ-інженером GM, що тестують автомобілі на німецькій Nürburgring Nordschleife - однієї з найвідоміших гоночних трас у світі. А в листопаді минулого року отримав посаду віцепрезидента по електричному та автономному транспорту, замінив Дуга Паркса, який перейшов на посаду виконавчого віцепрезидента.

Розмовляючи з журналістами журналу Automobile Кен Морріс заявив, що він точно впевнений, що поворотний момент відбудеться вже в середині 2020-х - темп переходу споживачів на електротранспорт різко прискориться з поліпшенням всіх характеристик електромобілів та розширенням користувацького досвіду.

«Інтуїція підказує мені, що поворотний момент настане в середині 2020-х, коли люди раптово почнуть купувати електромобілі швидше, ніж будь-хто міг припускати - просто тому, що вони дарують фантастичний досвід водіння. І коли вони звикнуть заряджати машину як телефон ночами, то їм більше ніколи не доведеться заїжджати на заправку», сказав Морріс.

Падіння цін на нафту теж не зможуть порушити плани General Motors на перехід до електротранспорту, якщо компанія продовжить знижувати преміальну націнку на електромобілі, вважає віцепрезидент.

«Якщо ви можете продати машину, яка не споживає бензин, за тією ж ціною, що й машину, яка його споживає - вам не потрібно бути математиком, щоб зрозуміти, що воно того варто. Але ми поки далекі від цього. Сьогодні ми лише наближаємося до цього. Дослідження показують, що поки клієнт може платити невелику націнку за електромобіль, але не хоче платити багато. Так що наше завдання як можна сильніше зблизити ці цифри», продовжив він.

Морріс обіцяє, що General Motors почне пропонувати покупцям різні вигідні варіанти переходу на електротранспорт «дуже скоро» - в найближчі п'ять років. І навіть пандемія коронавірусу не зможе уповільнити переходу компанії на випуск електричного транспорту.


Нагадаємо, що зовсім недавно General Motors представила абсолютно нову модульну платформу для електромобілів з поліпшеним акумуляторним блоком Ultium. Вона повинна стати основою для створення цілого ряду транспортних засобів — від купе до пікапів та мінівенів. А до кінця 2023 року General Motors планує випустити на ринок 20 моделей електромобілів.

За матеріалами: Electrek

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки