Енергетика: сьогодення та майбутнє

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Новинка від Tesla: Autobidder - платформа для торгівлі електроенергією

Новинка від Tesla: Autobidder - платформа для торгівлі електроенергією

Минулого року Ілон Маск заявив, що Tesla Energy, енергетичний підрозділ автовиробника, стане глобальним дистриб'ютором електроенергії, а з часом цей бізнес може перерости навіть виробництво електромобілів. І тепер Tesla представила новий продукт - Autobidder - платформу для торгівлі електроенергією.

Tesla продовжує розгортати нові системи зберігання електроенергії, отриманої з відновлюваних джерел, як для приватних осіб, так і для комерційних структур. А для ефективного управління та розподілу всіх цих енергоресурсів і було розроблено програмне забезпечення Autobidder. Судячи з усього, компанія використовувала Autobidder у своїх енергопроєктах протягом декількох останніх років, але тільки зараз розповіла про це.

Tesla описує Autobidder так: «Autobidder надає незалежним виробникам енергії, комунальним службам та пайовикам можливість автономно монетизувати енергетичні активи. Autobidder - це платформа торгівлі та управління в реальному часі, яка забезпечує управління активами та оптимізацію ресурсів, дозволяючи власникам і операторам змінювати операційні стратегії, щоб максимізувати прибуток згідно з бізнес-моделлю та з урахуванням всіх ризиків».

За твердженням Tesla, Autobidder зараз успішно використовується для управління Hornsdale Power Reserve, розташованої в Південній Австралії. Ця система, хоча й відома під назвою «Велика батарея Tesla», але належить французькій енергокомпанії Neoen, що спеціалізується на відновлюваних джерелах енергії. Tesla лише розгорнула для них Powerpacks та надала програмне забезпечення Autobidder.

Tesla стверджує, що Autobidder управляє вже сотнями мегават-годин активів, які забезпечують гігават-години мережевих послуг по всьому світу. Autobidder працює в будь-якому масштабі: від домашніх систем генерації енергії до установок промислового призначення потужністю 100 МВт. Компанія підкреслює, що завдяки безшовної інтеграції апаратного та програмного забезпечення, користувачі Autobidder зможуть отримувати дохід відразу після активізації свого проєкту в системі.

Нова платформа буде сумісна не тільки з продукцією Tesla, але й з будь-якими системами зберігання енергії. Крім цього, Tesla активно використовує машинне навчання для кількох ключових функцій Autobidder: прогнозування цін, прогнозування навантаження, прогнозування вироблення енергії, оптимізації навантаження мережі, «розумних» торгів в системі.

Так виглядає інтерфейс Autobidder:

Новинка від Tesla: Autobidder - платформа для торгівлі електроенергією

Нагадаємо, що згідно з останнім дослідженням, сонячні та вітрові станції, які забезпечені акумуляторними сховищами - тепер найдешевші джерела енергії у світі. Це обумовлено значним зниженням витрат на будівництво та експлуатацію сонячних електростанцій та вітрових парків.

За матеріалами: Electrek

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки