$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Ілларіонов: На нараді Путіна з урядом 11 листопада 2019 року він сказав: "Треба негайно вакцинуватися. Хто не вакцинувався, вчинив самогубство" G

Ілларіонов: На нараді Путіна з урядом 11 листопада 2019 року він сказав: "Треба негайно вакцинуватися. Хто не вакцинувався, вчинив самогубство" Ілларіонов зазначив, що восени в Росії масово хворіли на пневмонію
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

В інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман ексрадник президента РФ Володимира Путіна, старший науковий співробітник Інституту Катона у Вашингтоні Андрій Ілларіонов зазначив, що коли восени 2019 року в Росії масово хворіли на пневмонію, Путін закликав вакцинуватися тільки своє оточення.

В авторській програмі головної редакторки інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман колишній радник президента РФ Володимира Путіна, російський економіст, старший науковий співробітник Інституту Катона у Вашингтоні Андрій Ілларіонов розповів про реакцію влади РФ на пневмонію, яка була восени 2019 року.

"Пневмонію, яка гуляла Росією та Україною восени минулого року, супроводжував досить сильний нежить... Епідемія пневмонії була тяжкою порівняно з тим, що трапляється зазвичай. І, як зазвичай, ми побачили реакцію влади, Кремля. На нараді, яку Путін проводив із керівництвом уряду та адміністрацією, якщо не помиляюся, 11 листопада 2019 року, він прямо сказав своєму найближчому оточенню: "Треба негайно вакцинуватися. А той, хто не вакцинувався (це Дмитро Медведєв), вчинив самогубство", – сказав Ілларіонов.

Він вважає, що "Путін публічно, відкрито сказав, що його цікавить здоров'я найближчого оточення, але його зовсім не цікавить здоров'я громадян Росії та найближчих країн".

"Тобто він закликав вакцинуватися тих, хто з ним спілкувався, але ні він, ні органи охорони здоров'я Російської Федерації не зробили жодного попередження для громадян Росії про те, що у країні лютує епідемія пневмонії і що людям треба захищатися", – пояснив ексрадник Путіна.

Він зазначив, що тоді була пневмонія без кашлю, який супроводжує захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Ілларіонов: Нехай Аваков установить жорсткий карантин для Зеленського на зустрічі з Путіним. Під назвою: "Не лізь! Уб'є!". Читайте повну версію інтерв'ю

Наприкінці 2019 року в Китаї виник спалах коронавірусної інфекції COVID-19. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 2 травня в Росії зареєстровано понад 124 тис. випадків захворювання на COVID-19, померли 1222 людини. Серед захворілих – прем'єр-міністр Михайло Мішустін і міністр будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Якушев.

Відео: Алеся Бацман / YouTube