Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Ілон Маск: Autopilot Tesla - як Google серед пошукових систем

Ілон Маск: Autopilot Tesla - як Google серед пошукових систем

На зустрічі з інвесторами, присвяченій фінансовому звіту за перший квартал 2020 року, глава Tesla заявив, що система Autopilot, яку розробляє його компанія, набагато випереджає конкурентів. А електромобілі Tesla зможуть їздити без допомоги водія вже до кінця цього року.

Скромність - явно не головна риса Ілона Маска. Керівник Tesla не тільки розповідав про фінансові досягнення своєї компанії, рекламував «День батарей», а й дуже схвально відгукнувся про систему штучного інтелекту Autopilot, що розробляється в компанії. Маск впевнений, що, в порівнянні з аналогічними системами інших автовиробників, технологія Autopilot AI Tesla - як Google в порівнянні з іншими пошуковими системами.

Autopilot Tesla - напівавтономна функція допомоги водієві в електромобілі, яка частково бере на себе рульове керування, контроль швидкості та, в деяких випадках, гальмування, але поки вимагає від водія утримувати руки на кермі та не відволікатися від дороги. А після кількох великих збоїв, система знаходиться під пильною увагою преси та конкурентів.

Але останнім часом в технологію внесли безліч поліпшень. Маск пояснив, що дії всіх власників електромобілів Tesla навчають Autopilot, а це ще більше покращує технологію автономного водіння. Маск ще раз порівняв це з пошуковою системою Google, яка вчиться на основі дій користувачів. Наприклад, недавно машини навчилися самостійно зупинятися перед сигналами світлофора або дорожнім знаком, навіть якщо водій не робить ніяких дій.

«Я вважаю, у нас є перевага, якої немає ні у кого іншого, і ми буквально на кілька порядків краще за всіх інших разом узятих. Думаю, це складно повністю усвідомити», заявив Маск без удаваної скромності.

Він також пояснив, що зараз машини Tesla щомісяця збирають дані з мільйона перехресть, але коли введений через пандемію карантин буде знято, ці значення зростуть до мільярда. І вже до кінця цього року Autopilot покаже, що здатний доставити власника від будинку до офісу без втручання людини.

«Я точно впевнений, що до кінця року більшу частину дороги з дому в офіс можна буде здійснювати без втручання людини. Ми вже майже досягли цього», додав Маск.

Перевагу програмного забезпечення Tesla над іншими виробниками визнають навіть конкуренти. Так, глава Volkswagen Герберт Дісс погодився, що його компанія не може конкурувати з Маском, оскільки півмільйона вже проданих електромобілів Tesla, діють як єдина нейронна мережа, буквально з кожним днем ​​збільшуючи відрив компанії від конкурентів в області автомобільного штучного інтелекту.

За матеріалами: Business Insider

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки