Архітектура, яка вражає...

Новини, аналітика, статті, фото та відео

У Вашингтоні зовсім скоро з'явиться унікальний міст-парк

У Вашингтоні зовсім скоро з'явиться унікальний міст-парк

Жителі та гості Вашингтона скоро зможуть прогулятися по новому парку у вигляді мосту-саду, який розкинеться над річкою Анакостія. Передбачається, що в його просторі розкинуться зелені насадження, оглядові майданчики та освітні зони. Міст-парк розташується поверх вже наявних паль оригінального моста.

Міст «11th Street Bridge Park» розроблений ландшафтними архітекторами з бюро OLIN. Слідом за успіхом проєкту High Line в Нью-Йорку, сьогодні такі види міських парків набирають популярність в архітекторів та містобудівників.

11th Street Bridge Park

Проєкт «11th Street Bridge Park» став результатом архітектурного конкурсу, проведеного ще у 2014 році та нещодавно отримав дозвіл на подальшу роботу. Будівництво планується розпочати у 2021 році.

11th Street Bridge Park

Деталі проєкту поки досить нечіткі - наприклад, OLIN поки не ділиться очікуваними розмірами простору парку. Але вже можна сказати напевно, що міст прийме форму сплюсненої букви «X» і матиме дві великі піднятих рампи для пішоходів.

11th Street Bridge Park

По всій довжині рамп будуть розташовуватися точки огляду, а кінці міст увінчається водоспадами. У парку розташуються садові зони, амфітеатр, газони, дитячий ігровий майданчик, а також кафе та освітній центр, для електроживлення яких встановлять сонячні панелі. Також згадується механізм збору дощової води. Всі деталі ще остаточно не затверджені та можуть бути змінені.

11th Street Bridge Park

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки