В Україні невиправдано високий відсоток заражень коронавірусом серед лікарів. Не беруся підрахувати усі випадки, і навряд чи це можливо, але лише сьогодні маємо інфікування двох медиків у Волинській області.

Повідомляється, що під час роботи вони були у захисних костюмах. Яким чином тоді відбулося зараження. Або вибачте — якого року випуску та класу ті костюми?

У будь-якому випадку те, що лише на тій же Волині з 17 заражених 12 — це лікарі, виглядає як якась дикість. Лікарі заразилися також на Львівщині, Черкащині, Франківщині.

Щоб було, якби вони завчасно мали б сучасні захисні костюми і були відповідним чином проінструктовані? Точно вони не були б подібними до камікадзе. Та і іншим їхнім колегам не довелося б записувати відео із зверненням, а фактично — із криком про допомогу до Зеленського.

Все це у тому числі історія і про захисні костюми, які купив Порошенко, а держава, як з'ясувалося, допомогла з їхньою доставкою в Україну. Чудово, поки що 10 тисяч, вже тут, на місці, буде ще більше.

Але ж чому та сама держава, яка мала місяці зо два запасу часу, не подбала про це? Чому зараз в авральному режимі приватні структури повинні буквально видирати ці захисні засоби у жорсткій конкурентній боротьбі з тими ж росіянами?

Всім цим треба було займатись замість піару у нових санжарах, замість пустих обіцянок в роликах і тд.

Те, що фонд Порошенка зміг привести захисні костюми (зупинюсь зараз лише на цьому) показує, що це можна було зробити, і у держави точно для цього були всі можливості. Бо лікарі зараз потребують захисту у першу чергу.

Відповідно, у тому, що медики до сих пір не оснащенні, і, піддаються великому ризику, винна влада, і ніхто інший. Та влада, яка затіяла кадрову чехарду у Кабміні під час пандемії замість мобілізації всіх сил. Ну і тд, список безглуздя, управлінської неадекватності — довжелезний.

P.S. — пост лікаря для ілюстрації