Долучайтесь: десять книжкових відеоканалів

Серед тих, хто докладає своїх зусиль до популяризації книги та читання, варто згадати добрим словом блогерів. Вони про книжки пишуть, вони книжки фотографують, вони книжки критикують, і вони про книжки розповідають. Про це інформує tekstover.in.ua.

Сьогодні пропонуємо вам познайомитися саме з тими, хто розповідає – “буктьюберами”. Відеоролики з відгуками й рецензіями та буктрейлери викликають велику цікавість і допомагають книжці знайти свого читача.

У деяких країнах навіть існують спеціальні призи для буктьюберів, серйозні журі визначають найкращого, організовують церемонію… Нам до такого ще далеко, але прагнути цього нам ніхто не заборонить.

Ми намагаємося відстежувати діяльність відомих буктьюберів і появу нових, тож сподіваємося, що і вас зацікавлять канали, які регулярно дивимося ми. Приєднуйтеся, поширюйте їхні відео, допомагайте українським творцям!

  1. Канал “Annika BookBlog” (4,97 тис. підписників) – один з наймасовіших у своїй категорії. Веде канал Анна Лисенко-Гурська. Крім оглядів книжок бувають і просто відео “про життя” – це ж теж цікаво.
  2. Канал “Вишневий Цвіт” (4,44 тис. підписників) належить до найпопулярніших українських книжкових каналів. На нашу думку – недаремно. Авторка багато читає, цікаво розповідає і вдало показує.
  3. Канал Гульбану Бібічевої(3,36 тис. підписників) – ще один з лідерів українського буктьюбу за аудиторією. Гульбану публікає нові огляди двічі-тричі на тиждень, тож на її каналі завжди є свіженькі відео.
  4. Канал “Color Life by Anna” (2,1 тис. підписників) регулярно оприлюднює огляди нових книжок, звіти з літературних подій, інтерв’ю з колегами-блогерами та письменниками.
  5. Канал “Український Простір” (1,83 тис. підписників) окрім рецензій та відгуків на книжки, публікує відео про мову, історію, теоретично-літературні питання. Тому тут від одноманітного матеріалу не знудишся.
  6. Канал “Imagination” (1,35 тис. підписників) – творіння Ірини Зеленчук. За цим каналом ми спостерігаємо давно, і вважаємо його одним з найкращих в українському книжковому сегменті.
  7. Канал “Твоя Полиця” (1,32 тис. підписників) – це гарне візуальне оформлення відео і цікаві книжкові огляди. Не маєте власної полиці – придивіться до цієї.
  8. Канал “Robert Menus” (440 підписників) хочемо особлио відзначити як за подачу матеріалу, так і за оригінальну оцінку прочитаних книжок і переглянутих фільмів. Переконані, що з ним вам нудно не буде.
  9. Молодий канал Ганни Кузьомає 112 підписників, але ми впевнені, що це лише початок. Авторка наголошує, що її книжкові огляди – не фахові рецензії, а власні враження. А хіба не цього глядачі чекають?
  10. Канал “Література і кулінарія” (14 підписників). До чого тут кулінарія, спитаєте ви? Ну, їсти всім треба. А про книжки юна авторка розповідає цікаво.
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал