ГоловнаПолітика

"На колінах повзають і просять - зніміть санкції", - Порошенко про Росію

Країна-агресор повинна відповідати за свої злочини, вважає політик.

"На колінах повзають і просять - зніміть санкції", - Порошенко про Росію
Фото: eurosolidarity.org

Росія намагається скористатися пандемією коронавірусу, щоб скасувати санкції за агресію проти України. Тому санкції діють, вони ефективні і повинні тривати доти, доки ворог не піде з української землі.

Про це п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявив в ексклюзивному інтерв'ю телеканалам "Прямий", "Еспресо" і "5 канал".

"Росія намагається робити свою роботу - вона ставить питання, що під час коронавірусу давайте зупинимо або послабимо санкції. Це насправді є підтвердженням, що наша програма застосування санкцій проти РФ за окупацію - ефективна і діє. Де розмови Росії про те, що санкцій вони не бояться? Ні, на колінах повзають і просять - зніміть санкції", - зазначив Порошенко.

"А ще на додаток, коли російська нафта зараз коштує 16 доларів замість 120, у Росії фізично не залишається грошей", - зазначив Петро Порошенко.

Він підкреслив, що питання Донбасу і Криму, незважаючи на спроби Росії, не відійшло на другий план, адже санкції США і ЄС продовжені. "Це є результатом нашої роботи. І Росії сказали рішуче - ні. І коли вони намагаються робити піар-акцію, наприклад, надіслали бензовози в Італію, то їм сказали, що ні, ви нікого тут не обдурите. І в цих умовах ЄС захищає європейські цінності", - переконаний Петро Порошенко.

П'ятий президент підкреслив, що Росія як країна-агресор рано чи пізно відповість за свої злочини - незважаючи на те, що нинішня влада віддає Кремлю важливих свідків цих злочинів.

"Вони Цемаха видали, щоб зруйнувати процес, вони "беркутят" видали, щоб зруйнувати суд над убивцями Майдану. Нічого в них не вийде. Ми запустили процес - і Росія за атаку на Україну, за агресію проти нашої держави буде нести відповідальність", - переконаний Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram