Зе-влада повернула схеми розкрадання бюджету на ремонті доріг

Зе-влада повернула схеми розкрадання бюджету на ремонті доріг

Ще наприкінці 2019 року на Київщині стався великий корупційний скандал. Поліція почала розслідування розтрати державних коштів службовцями департаменту регіонального розвитку Київської облдержадміністрації на понад 6,0 млн грн. під час ремонту доріг області.

Слідчі встановили, що ТОВ “Декс Сіті” у 2018 р. неодноразово ставало переможцем державних конкурсних торгів, замовником яких виступав Департамент регіонального розвитку Київської ОДА та уклало 17 договорів щодо капітального та поточного ремонту автомобільних доріг на території Київської області на загальну суму понад 76,7 млн грн.

Також встановлено, що “Декс Сіті” при виконанні договорів відобразило у бухгалтерській та податковій звітності підприємства операції з придбання будівельних матеріалів та надання послуг по капітальному та поточному ремонту дорожнього покриття у підприємств, що мають ймовірні ознаки “транзитності” та “ризиковості”: ТОВ “Мас Енерджі”, ТОВ “Мішем”, ТОВ “Гаріліт”, ТОВ “ТД “СІ Трейд”, ТОВ “Вест Лайн Груп”, ТОВ “Київбудлогістика”, ТОВ “АБЗ-1”.

Земляки-корупціонери

Засновником київського ТОВ «Декс Сіті», яке було створене у 2017 році, є Сатенік Абрамян, директор Руслана Свириденко. Згідно з даними системи «Прозорро», у 2017-2019 рр. фірма виграла тендерів на загальну суму 111,14 млн грн.

Також Сатенік Абрамян є засновником ПП “АБРАМЯН ” за адресою 08553, Київська обл., Фастівський район, село Королівка, ВУЛИЦЯ ШКІЛЬНА, будинок 7.

Нашу увагу привернув факт, що в Фастівському районі зареєстрована також компанія що належить іншому етнічному армянину – Сагателяну Артаку Бабкеновичу – ТОВ “МАС ЕНЕРДЖІ” Адреса: 08538, Київська обл., Фастівський район, село Ярошівка ВУЛИЦЯ ВОЙТЕНКО буд. АБЗ.

Саме ця компанія ТОВ “МАС ЕНЕРДЖІ”  фігурує в справі та має ознаки  “транзитності” та “ризиковості”

Що таке ознаки «транзитності»? Це означає що корупціонери разом з ділками з вищеназваних компаній відмивали бюджетні гроші. І відмивали вони їх в великих розмірах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Ігор Молоток - народний депутат України з робочим візитом завітав на Кролевеччину

Після цього губернатор Київської області Михайло Бно-Айріян звільнив керівника Департаменту регіонального розвитку Сергія Золіна. Ну як завжди полумери. Тобто все зам’яли та нікого не посадили.

Але нашу увагу привернув саме власник ТОВ “МАС ЕНЕРДЖІ” – Артак Сагателян. І ось чому.

Він та його компанії постійно відсвічують в різних регіонах України та постійно є фігурантами корупційних скандалів.

Бюджетний крадій з Бахмачу

Колишній голова Бахмацької районної державної адміністрації Міщук Віктор Федорович є найбільш скандальним очільником РДА в усій Чернігівській області. І справа не однаковому імені та по-батькові з кривавим диктатором Януковичем, а в тому, що будучи чиновником, Віктор Міщук активно займається бізнесом, в тому числі, паразитуючи на місцевому бюджеті.

Всього лиш за кілька років підставні компанії Віктора Міщука вивели з районного бюджету 9 мільйонів 671 тисячу гривень.

Міщук Віктор Федорович

Ще до подій революціїгідності голова Бахмацької РДА Віктор Міщук та його перший заступник Володимир Цепух створили організоване злочинне угруповування, метою якого стало вимивання коштів місцевого бюджету.

В результаті, всі підрядні роботи по благоустрою міста і району Бахмаччини (будівлі держустанов, дороги, комунікаційні мережі тощо) здійснюються однією фірмою – ТОВ «БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС», керівником якої є сестра першого заступника голови РДА Цепуха В. Г. – Добролежа Наталія Григорівна, яка є дружиною Сагателяна Артака Бабкеновича – засновника цієї ж компанії).

Після звільнення Міщука в 2017 за корупційну діяльність аферисту Сагателяну довелось залишити Бахмач та податись в інші регіони де він до цих пір продовжує корумпувати держслужбовців.

Корупційна схема на Житомирщині

Наприкінці 2019 року компанія Артака Сагателяна «Бахмачгазбудсервіс» виграє чотире поспіль тендери на ремонт доріг у Бердичеві, при цьому дешевші пропозиції ОДА відхиляє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Нога Деркача та технічні кандидати в мери Шостки (ВІДЕО)

І в усіх закупівлях пропозиція «Бахмачгазбудсервісу» була найдорожчою, а дешевші в ОДА відхиляли. Чи неправда дивовижний збіг зважаючи на кримінальне корупційне минуле Артака Сагеляна.

При цьому фахівці-юристи назвали дії посадовців необґрунтованими. Явно відслідковується корупційна схема Сагателяна.

Розкрадання на ремонті Черкаських доріг

Лютий 2020 року

Поліція та прокуратура вважають, що посадові особи ТОВ “Бахмачгазбудсервіс” порушили державні стандарти та завищили вартість виконаних робіт під час поточного дрібного ремонту 7 автодоріг в Черкаській обл., за який отримали 32,65 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Соснівського районного суду м.Черкаси від 28 січня, передають Наші гроші.

Слідчі дійшли висновку, що у 2018 р. посадовці ДП “Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області” за попередньою змовою із посадовими особами “Бахмачгазбудсервіс” прийняли та оплатили роботи, що були виконані з порушенням вимог положення ДСТУ БВ.2.7.-119:2011,СОУ 42.1-37641918-085:2018 та інших, а також із завищенням ціни на матеріали.

Це призвело до погіршення якості наданих послуг “Бахмачгазбудсервіс” та завдало особливо тяжкі збитки держбюджету. Суд надав слідчим доступ до банківського рахунку “Бахмачгазбудсервіс” для перевірки господарських взаємовідносин з контрагентами.

Афера на Сумщині

У 2018 році середній поточний ремонт окремих ділянок автодороги Ямпіль – Свеса – М. Буда – Княжичі (по факту в межах с. Орлівка) здійснювало ТОВ «Бахмачгазбудсервіс» Сагателяна і допустила цілий ряд дефектів.

Останні були виявлені ще у вересні 2019 року в результаті комісійного обстеження відремонтованої автодороги. Служба автомобільних доріг у Сумській області видала ТОВ «Бахмачгазбудсервіс» письмовий припис про усунення виявлених недоліків, але підприємство проігнорувало вимоги служби.

Після цього Служба автомобільних доріг у Сумській області звернулась до “Акціонерного банку “Радабанк”, який видавав банківську гарантію на проведення робіт. Всупереч тому, що сума вимоги складала лише 21 тисячу гривень, банк відмовився компенсувати збитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Николая Тищенко высмеяли за "песочные замки"

Служба автомобільних доріг у Сумській області звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області, але суд став на сторону банку. Після цього, була подана апеляція до Центрального апеляційного Господарського суду, який не задовільнив вимоги позивача.

Цікаво, що представники обласної влади в 2018-2019 роках запевняли, що гарантія на проведений середній поточний ремонт доріг складає десять років. Як бачимо, домогтися її  виконання вдається далеко не завжди.

Зверніть увагу на те, що навіть після відмови усунути  недоліки Сумська область продовжує співпрацювати з відомим корупціонером Сагателяном та його ТОВ «Бахмачгазбудсервіс». Підприємство «Дороги Сумщини» лише в 2019 році довірило цьому підприємству п’ять замовлень на загальну суму 17 мільйонів 845 тисяч гривень.

Зверніть увагу. Тільки судови справ по компанії ТОВ «Бахмачгазбудсервіс» налічується 54. З них 15 кримінальних

Наприклад про привласнення бюджетних коштів:

Але схоже працює непоганий відкат. І Сагателян продовжує успішно корумпувати чиновників  на Сумщині та в інших областях України

Далі буде…

spilno.net

Добавить комментарий

%d такие блоггеры, как: