РОСІЙСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА НА ЗАКАРПАТТІ ПРИЧЕТНА ДО МАСОВОГО ІНФІКУВАННЯ ВІРУЮЧИХ КОРОНАВІРУСОМ

Picture

У Закарпатській області виявили 19 нових випадків коронавируса. Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Олексій Гетьманенко.

“Закарпатський лабораторний центр в Ужгороді отримав попередні результати аналізів, проведених методом ПЛР, контактних осіб мешканки Закарпаття, у якій підтвердили COVID-19. Серед 51 встановленого контактної особи, у 19, які контактували з жінкою під час відвідин церкви, виявлено позитивні результати. Це свідчить про можливе масове інфікуванні осіб в умовах недотримання карантину “, – повідомив Гетьманенко.

З 23 березня всі контактні особи жінки перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів.

Для підтвердження аналізів біоматеріали відправлять до Києва в референс лабораторію МОЗ.

Станом на ранок 29 березня на Закарпатті було зафіксовано один випадок коронавируса у жінки з Мукачева. Зараз вона знаходиться в Ужгородській обласній інфекційній лікарні. Її стан задовільний.

Нагадаємо, ПЦУ і УГКЦ попросили мирян не відвідувати церкви на час карантину, літургії проводять онлайн.

Як відомо, госпіталізована в Закарпатській обласній клінічній інфекційній лікарні з підозрою на коронавірус жителька Мукачева відвідувала 20 і 21 березня Свято-Михайлівську церкву Російської православної церкви в Україні (УПЦ Московського патріархату) в Мукачівському мікрорайоні Підгоряни. Ця обставина з’ясував журналіст Віталій Глагола, повідомляє Закарпаття онлайн .

MIXADVERT