«Голод переможе страх»

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Цікава ситуація сталася в Болгарії. Тамтешній президент Румен Радев частково ветував закон про впровадження надзвичайного стану. Він заявив, що обмеженнями намагалися компенсувати брак персоналу і недоліки в охороні здоров’я. Серед іншого президент розкритикував обмеження свободи слова (!) і повну блокаду руху (!!), бо це призведе до економічного колапсу. «Голод переможе страх», – заявив президент.

Не впровадила обмежень транспорту і сусідня Польща з тої самої причини, для поляків це надто дороге задоволення.

Розкажіть про це, будь ласка, тим шанувальникам ЗЕ, які регулярно постять фотки про мандри за кордон (по всьому світові), які називали мешканців Нових Санжар «мракобісним бидлом», і які зараз зі шкіри пнуться, ревучі про необхідність надзвичайного стану. Віщую, після закінчення карантину ці мудрили знову відвалять за кордон, а нам всім тут жити. Якось.

Розумієте, епідемія закінчиться колись. І от тоді в повний зріст постане питання економіки, яка нині конає от просто на наших очах. Людям банально хотітиметься їсти. Люди украй болісно сприймають обмеження своєї зони комфорту. Люди аж ніяк не будуть в захваті від того, що свої справи їм доведеться починати спочатку, в той час як олігархи (боротися з якими обіцяв Зеленський) у кабінет президента завалюються як до себе до дому. Всі камлання про «подолану всесвітню загрозу» людям будуть до одного місця – доведено досвідом Юлії Тимошенко і економічною кризою 2008-2009 рр.

Нинішні обіцянки вирішити проблеми постраждалих колись, у далекому світлому майбутньому, особливо гарно звучать на тлі задоволеного рила голови ОПУ Єрмака Мерседесовича. ЗЕкоманді варто дослідити досвід не тільки Китаю (який вона ніколи не зможе втілити – нема ані ресурсів, ані грамотних кадрів), а ще й Польщі та Болгарії. Вони ближче.

Автор