ukr
русский
Mixed

Коронавірус наступає. У Німеччині початок епідемії, в Грузії, Румунії та Норвегії є заражені

Коронавірус наступає. У Німеччині початок епідемії, в Грузії, Румунії та Норвегії є заражені

Міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Шпан визнав, що Німеччина "знаходиться на початку епідемії коронавіруса", також перші випадки зараження зафіксовані в Грузії, Румунії та Норвегії.

Про це повідомляє UAportal з посиланням на видання DW та "Радіо свобода".

"На жаль, протягом останніх годин ситуація (з зараженими коронавірусом – ред.) змінилася. Прикро, але це потрібно визнати", - сказав міністр охорони здоров'я Німеччини.

За словами Йенса Шпана, під час телефонної розмови з земельними міністрами охорони здоров'я він закликав їх "активувати" їх плани екстрених заходів на випадок епідемії і "підготувати їх можливе впровадження".

При цьому "Ехо Кавказу" пише про перший випадок зараження в Грузії.

Глава Міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту Грузії Катерина Тікарадзе заявила, що інфікований є чоловіком у віці близько 50 років. Він подорожував по Ірану протягом тижня у своїх особистих справах разом з другом. Напередодні, 25 лютого, чоловік повернувся в Грузію через Азербайджан і на кордоні у нього були виявлені симптоми.

В даний час чоловік поміщений в карантин у відділення Центральної інфекційної лікарні Тбілісі.

Також міністерство охорони здоров'я Норвегії 26 лютого повідомило про хворого громадянина. Інфікованим виявився чоловік, який минулого тижня приїхав з Китаю.

У столиці Фінляндії Гельсінкі коронавірус діагностували у жінки, яка нещодавно повернулася з Італії. Двоє людей, з якими вона з тих пір контактувала, знаходяться на карантині вдома.