ГоловнаСуспільствоПодії

У активістів і засновників Українського кіберальянсу проходять обшуки

Організація пов'язує це зі спробою політичного тиску.

У активістів і засновників Українського кіберальянсу проходять обшуки
Фото: facebook.com/UkrainianCyberAlliance

У активістів і співзасновників громадської організації "Український кіберальянс" уранці 25 лютого розпочалися обшуки. Про це повідомили на сторінці Ukrainian Cyber Alliance у Facebook.

Слідчі дії проходять за місцями реєстрації Шона Таунсенда, Олександра Галущенка й Андрія Перевезія.

"Зараз у нас немає детальної інформації про причини таких дій. Ми пов'язуємо ці дії Національної поліції України з політичним тиском на наших активістів", - заявили в організації.

Засновник волонтерської спільноти InformNapalm Роман Бурко у Facebook додав, що обшуки почалися у людей, які в рамках акції FRD вказували державним установам на критичні вразливості систем із метою виправлення і усунення цих недоліків.

"Український кіберальянс" - об'єднання активістів з різних міст України та країн світу, що виникло 2016 року. Його члени протидіють російській агресії в Україні.

Нагадаємо, раніше учасники Українського кіберальянсу декілька років збирали дані про зарплати російських військових на Донбасі та в Сирії.

Також вони отримали дані з пошти Владислава Суркова про фейкові версії катастрофи малайзійського Boeing, який збили над Донбасом. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram