В нас відбулася десакралізація країни

Ірина Геращенко

– Водій збив немовля…
– 6-річна дівчинка та 12-річний хлопчик загинули в Таїланді…
– Вже двоє українців заражені коронавірусом…
– В Україну прибувають евакуйовані з Уханю громадяни…
– Поширення коронавірусу в світі…
– Суд над стрільцем, що поранив 2 людини…
– Сильний вітер повалив білборди…
– Буревій в Європі…
– Суд над волонтеркою…
– Про шахрайку, яка видавала себе за дружину військового…
– Потонули троє малих дітей…
– Школи закрили через забруднення пестицидами…
– Пасажири почубилися з прикордонниками…

Це не фільм жахів і не кримінальна хроніка, а реальний випуск новин одного з телеканалів. Віддати належне, на інших телеканалах верстка новин приблизно така сама. Страх, істерика, мова ненависті, залякування, ще трохи страху й ненависті до всього, що навколо, формування ненависті до України, бо як можна любити територію, де тільки ріжуть, крадуть, отруюють, збивають, де суцільна корупція, де всі політики апріорі огидні, де відсутня інтелігенція, і апріорі немає позитивних новин – ось цим інформаційним флудом щодня, з року в рік годують українців. Потім ми дивуємося люмпенізації населення, шаріківщині, повній відсутності аналітичного мислення?

Вас дивує десакралізація влади? В нас відбулася десакралізація країни. Вас дивують безумство нинішнього парламенту, слуги, які плоть від плоті народу? Мене не дивує. Але наступна влада буде ще менш українська, якщо і далі продовжиться ця маргіналізація країни…

Нові Санжари – це сигнал, який бажано всім почути і зрозуміти. Владі, опозиції, медіа, інтелігенції, церкві, громадянському суспільству.

Автор