ukr
русский
Mixed

"До відповідальності всіх, хто розстрілював міліціонерів": в мережу злили розмову Труби з прокурором про справи Майдану

'До відповідальності всіх, хто розстрілював міліціонерів': в мережу злили розмову Труби з прокурором про справи Майдану

Люди з голосами, схожими на голоси глави ДБР Романа Труби та експрокурора Миколаївської області, обговорюють розслідування справ Майдану. Йдеться про передачу справ розстрілів учасників революції Гідності з Офісу генпрокурора до Держбюро розслідування .

Відповідний аудіозапис з’явився у телеграм-каналі "Трубу прорвало", повідомляє UAportal.

Запис датовано 16 серпня 2019 року.

Сам Андрій Курись в 2013 році був призначений Портновим губернатором Миколаївської області і в розмові називає Портнова "товаришем", а також розповідає, що неофіційно працює в одній з держустанов. Він також пропонує "поклеїти" всі експертизи і рішення у справах Майдану.

Розшифровка аудіо

Труба: на вашу думку, що робити з майданівськими справами? Варіантів два: перший варіант - це суто справи, які стосуються Майдану, залишити у відділі Генеральної прокуратури.

Курись: це треба змінити в частині закон який-небудь, прописати ...

Труба: перехідні, напевно, положення. Або якщо передавати їх сюди вирішити питання з переходом слідчих.

Курись: треба ще дивитися, хто там слідчий. Хто там розслідує ці справи. Якщо вам передадуть зараз Горбатюка, що ви будете з ним робити?

Труба: ніколи.

Курись: але, якщо у нас є закон про амністію однієї сторони, по ідеї, для того, щоб вирівняти у нас все, треба ухвалити закон про амністію з іншої сторони. Або скасувати той закон і тоді притягати до відповідальності всіх, хто розстрілював міліціонерів. Правильно? Інакше я не знаю, яким чином. Тобто, ми розслідуємо одну частину, а іншу частину ... Скільки у нас загинуло міліціонерів? Під сорок чоловік

Труба: так, десь так

Курись: і плюс ми знаємо, хто стояв за цим всім ... Теж, мені здається, це буде якась політична воля, як у нас багато останнім часом вирішується.

"Під час розмови зв'язковий Портнова дає зрозуміти, що саме ця справа цікавить "людину". Труба ж пропонує бути обережним, щоб його ніхто не помітив у ДБР", - йдеться у повідомленні телеграм-каналу.