Доведено аудитом: корупції не було

Володимир Ар’єв

Минув рік з моменту оприлюднення гучного розслідування про Укроборонпром. 13 лютого новий міністр оборони в інтерв’ю блогеру Іванову заявив, що дані аудиту корупцію не підтверджують, а самі закупівлі були лише ризикованими (а якими можуть бути закупівлі критично важливих деталей через треті руки в умовах відсутності альтернативи і неможливості прямих контрактів зі зрозумілих причин?).

І ось що цікаво – рік тому про жахливу корупцію лунало з кожного утюга. А нинішню заяву міністра ніхто з основних ЗМІ взагалі не помітив! Ніхто! Про вибачення я навіть не кажу.

Отже, весь той скандал готувався зі смаженими фактами під вибори, і це вже доведено аудитом. А матеріал був злитий через тих, хто користувався довірою, які, в свою чергу, не заморочились глибокою перевіркою і видали всі факти як доконані. Це ще раз демонструє, до світових стандартів журналістики всім без винятку українським медіа, як до неба рачки. Всім.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Міністр оборони Андрій Загороднюк визнав, що аудит в Міноборони не знайшов корупції в закупівлях по справі Гладковського. Тобто в тих самих закупівлях російських комплектуючих для української техніки.

Що це означає? Лише те, що батько і син Гладковські НЕ мали з тих оборудок прибутку.

“А як же завищені ціни?”, – запитаєте ви. А я вам на це відповів ще тоді – ту саму схему крутили під час Другої Світової війни британці, купуючи німецькі комплектуючі через Швецію. Посередники за ризик хочуть гроші. На офшорні рахунки. Інакше комплектуючих не буде, а Україна не виконає міжнародні контракти. Нагадаю, затримали Гладковського-старшого по зовсім іншій справі, та вже зняли браслет.

Знаєте, садити таки треба. Надовго садити. За обман 73% населення країни треба давати повноцінні терміни.