“Торг місцевих мавпочок” – про можливу зміну влади в ОРДЛО

Волонтер і блогер Юрій Касьянов заявив, що одіозні особистості, зокрема чиновники часів екс-президента-втікача Віктора Януковича Віталій Захарченко та Микола Азаров, не можуть бути призначені Кремлем на пост “глав” “ДНР” і “ЛНР”.

“Не думаю, що зараз Москві вигідно ставити очільниками “республік” якихось одіозних фігур. Зараз вона веде політику повернення цих територій в Україну, легалізації нинішніх ватажків”, – сказав він «Обозревателю», коментуючи повідомлення в соцмережах про можливі кадрові зміни на окупованих територіях.

На його думку, Азарову “це вже не цікаво взагалі”. “Він уже забезпечив себе, сидить ловить рибу або грає в доміно. Навіщо йому ця біда? А Захарченко настільки одіозний, що призначати його – це однаково, що кидати іскри в порохову бочку. Легалізувати його в українському політичному просторі точно не вдасться. Його просто “замочать” ті, хто знають, хто він такий. Знайдуться герої, які це зроблять”, – зауважив волонтер. “Я думаю, подібні чутки про Захарченка й Азарова поширюють місцеві колабораціоністи та сепаратисти, щоб підняти свої ставки в мишачій метушні за владу, що вже розпочалася чи розпочнеться”, – припустив він. На його думку, Кремлю потрібні “сірі, непомітні постаті” на цих постах. Касьянов розцінив як нереальний “варіант входження “республік” до складу Росії” і розширення їхніх “кордонів” до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей.

“Це нереально. Але їм потрібно налаштовувати людей на те, що це цілком можливо”. “Москва повинна бачити, що населення хоче цю “смачну цукерку”, і дати їм ще більш “смачну цукерку”, щоб про це вони вже не думали”, – вважає волонтер. Він пояснив, що в якості такої “цукерки”, яку дадуть владній верхівці “республік”, може бути те, що на переговорах з українською стороною “їм пообіцяють безпеку, збереження активів, які вони награбували, легалізацію в політичному просторі”. “Це звичайний торг місцевих мавпочок, місцевих маріонеток за місце під сонцем”, – переконаний він.

і