Нардепи просять Зеленського вплинути на “Слуг народу” для створення слідчої комісії

10 Лютого 2020, 11:57

Група народних депутатів України звернулася з відкритим листом до Президента України з проханням пояснити керівництву партії “Слуга народу” недоречність ігнорування питання створення ТСК по Нафтогазу

Про це нардеп Олексій Кучеренко написав на своїй сторінці в фейсбук і виклав скріншот листа.

Нардеп також наводить копії листів, якими він двічі офіційно звертався до керівника фракції “Слуга народу” Давида Арахаміі з проханням надати кандидатури “слуг” до складу ТСК. І хоча за регламентом на це відводиться п’ять днів, або ж повідомляється про незацікавленість в створенні такої ТСК, жодної відповіді від Арахаміі не було отримано взагалі. 

Кучеренко розповів, що ТСК має з’ясувати долю астрономічної суми в 90 млрд грн, які належали споживачам – громадянам України і які «розчинилися» в групі Нафтогазу, а також розібратися із штучним доведенням до банкрутства компанії Укртрансгаз, підприємств ТКЕ та газорозподільних компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «Укргазвидобування» провалило виконання «Стратегії 20/20» та завдало непоправної шкоди покладам природного газу

На його думку, відверте ігнорування керівництвом фракції “Слуга народу” звернень щодо створення ТСК може свідчити лише про бажання «поховати» ці оборудки скандальної компанії та її керівництва.

“Враховуючи наявність в Наглядовій Раді НГУ заступниці голови ОП, колишньої першої заступниці Мінекономрозвитку в Уряді Порошенка-Гройсмана Юлії Ковалів, ця ситуація може кинути тінь на авторітет президента України Зеленського. Саме тому щиро прошу пана Володимира відреагувати на цей лист адекватним та простим чином”, – пише Кучеренко.

“Депутата Арахамія прошу не нервувати і не займатися словоблуддям відносно «розшатування ситуації» – мова йде про величезні гроші, здерті з наших людей, і його буйні фантазії тут ні до чого”, – додає він.

У наведеному Кучеренком відкритому листі до Президента України Володимира Зеленського зазначається, що відповідно до затвердженого Урядом плану заходів з реалізації «Енергетичної стратегії України на період до 2035 року» передбачений видобуток природного газу на рівні не менш як 16,5 млрд м3 у 2018 році, 18,2 млрд куб. м у 2019 році, та 20,1 млрд куб. м у 2020 році. Відповідальними за виконання цих показників є АТ «НАК «Нафтогаз України»» та АТ «Укргазвидобування». Проте, динаміка видобутку свідчить не лише про невиконання планових показників у 2018-2019 рр. а й про падіння видобутку у цьому періоді, незважаючи на значні капітальні інвестиції АТ «Укргазвидобування» на зазначені цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Через махінації Гройсмана і Кубіва з кишень українців поцупили 40 млрд грн, – Кучеренко

Депутати переконані, що в цій ситуації Верховна Рада України має виконати свою контрольну функцію та утворити ТСК для перевірки відомостей та з’ясування причин неефективного використання значних капітальних інвестицій і падіння обсягів видобутку природного газу.  Вони стверджують, що процес створення ТСК свідомо заблокований з боку монокоаліції у Верховній Раді —  фракції «Слуга народу», яка не делегує власних членів до складу ТСК.

На думку народних депутатів, таке відверте ігнорування цього вкрай важливого і резонансного питання з боку фракції «Слуга народу» створює враження, що політична сила, яку вона представляє, намагається покрити оборудки АТ «НАК «Нафтогаз України» чи має там корупційні інтереси.

“Зважаючи що Ви є лідером політичної сили «Слуга народу» і усвідомлюєте відповідальність за її діяльність, просимо Вас взяти ситуацію із створенням згаданої ТСК під особистий контроль, пояснити керівництву фракції «Слуга народу» важливість і необхідність парламентського контролю за діяльністю стратегічних державних компаній, нагадати йому задекларовані засади вашої команди щодо боротьби з корупцією, та запропонувати налагодити ефективну взаємодію з іншими депутатами та фракціями щодо зазначеного питання”, – пишуть народні депутати у відкритому листі до Володимира Зеленського.

Просте пояснення нервової та неадекватної реакції депутата Арахамія на події останніх днів.Це копія відкритого листа на…

Опубліковано Alexey Kucherenko Пʼятниця, 7 лютого 2020 р.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!