Транспорт: на землі, у воді й повітрі

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Гендиректор Lucid: «Ми виведемо електромобілі на рівень, недоступний Tesla»

Гендиректор Lucid: «Ми виведемо електромобілі на рівень, недоступний Tesla»

Виробники седана Lucid Air довго шукали фінансування, а тепер, нарешті, готові дати бій Ілону Маску. Це буде доступний, в порівнянні з Tesla Model S, седан, на доведення якого у Lucid пішло кілька років. Так що ефективність батарей та дистанція на одній зарядці будуть «неперевершеними», обіцяє глава компанії.

Видання Electrek взяло інтерв'ю у Пітера Роулінсона — генерального директора Lucid, компанії, яка вже не перший рік збирається дати бій Tesla. Ще у 2017 році був представлений седан Lucid Air за ціною в $60 000. До виходу Model 3 це була серйозна бюджетна заявка - але грошей на організацію виробництва тоді не було, а доступні електромобілі від компанії Ілона Маска були вже на дорогах.

В кінці 2018 року Lucid отримала близько $1 млрд інвестицій від Саудівської Аравії на організацію виробництва і в кінці січня почала приймання попередніх замовлень. Роулінсон каже, що весь час в очікуванні фінансування модель допрацьовували та обіцяє «абсолютно новий рівень потужності та ефективності» і дальність поїздки на одній зарядці — понад 640 км.

Гендиректор Lucid: «Ми виведемо електромобілі на рівень, недоступний Tesla»

За словами Роулінсона, на заводі компанії в Каліфорнії ось-ось встановлять дах, після чого почнеться монтаж виробничих ліній. Поки ж Lucid зайнята виготовленням пілотної партії з 80 автомобілів, більшість яких будуть використані в різних тестах.

Одна з найважливіших новацій Air 2020 року — найпотужніша батарея. Для порівняння: у Tesla тягова електросистема 400 вольтів, у Porsche Taycan - 800 вольтів. У Lucid Air - 900 вольтів. Також буде встановлена більш ефективна трансмісія, що дозволить проїхати 640 км на одній зарядці.

Гендиректор Lucid: «Ми виведемо електромобілі на рівень, недоступний Tesla»

Роулінсон також стверджує, що Air буде лідером і по ефективності: на 1 кВт·год місткості акумулятора електромобіль проїде 4-5 км. «Tesla не володіє таємним знанням» в цій галузі, запевняє він, і технологію можна вивести на «новий рівень». Наприклад, завдяки високій ефективності топової версії Air не потрібен більше акумулятор-монстр на 130 кВт·год, який анонсували у 2017 році.

Двигун теж вийшов видатний — він видає 1000 к.с. і при цьому він настільки компактний, що одна людина може підняти його голими руками. Роулінсон не виключає, що Lucid буде також продавати двигуни окремо.

Правда, разом з усіма інноваціями неабияк зросла і ціна електромобіля. Lucid відмовився від дешевих варіантів і тепер сподівається продавати свої електрокари за ціною в $100 000 та дорожче. А конкурентом для себе бачить не стільки Tesla, скільки Mercedes-Benz S-Class.

Гендиректор Lucid: «Ми виведемо електромобілі на рівень, недоступний Tesla»

Серійна версія Lucid Air буде представлена на квітневому автосалоні в Нью-Йорку. Вся технічна документація електрокара та інформація про ціни будуть опубліковані під час презентації.

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки