На Дубінського подали до американського суду – Москаль

На Дубінського подали до американського суду – Москаль

6 Лютого 2020
7239

На Дубінського подали до американського суду – Москаль

7239
Українсько-американський бізнесмен Алекс Ровт подав позов до суду на Олександра Дубінського за його допис у Фейсбуці, відеоблог «Дубінізми» в ефірі «1+1» та сюжет у програмі «Гроші» на «1+1».
На Дубінського подали до американського суду – Москаль
На Дубінського подали до американського суду – Москаль

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповів колишній народний депутат, правник Геннадій Москаль, який збирається представляти інтереси Алекса Ровта в суді. 

Позов було подано через допис нардепа Дубінського від 30 січня, в якому йдеться, що бізнесмени з США Алекс Ровт та Імре Пак замішані в корупційних схемах щодо Одеського припортового заводу. 

Геннадій Москаль заявив, що в 2018 році суд Будапешта визнав дану інформацію щодо нібито корупційних дій Алекса Ровта й Імре Пака недостовірною, а угорського журналіста Надь Мартона за розповсюдження недостовірної інформації щодо Ровта й Пака було засуджено до громадських робіт.

«Житель Нью-Йорка Алекс Ровт подав позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації, а також спростування недостовірної інформації щодо нього, поширеної паном Дубінським. Юридичний супровід в суді разом із групою адвокатів здійснюватиму я — тож чекаю на аргументи шановного «слуги» в суді, а не у Фейсбуці», – написав Геннадій Москаль.

3 лютого в програмі «Гроші» та каналі «1+1» вийшов сюжет про те, що люди Алекса Ровта нібито збиралися заплатити 5 млн долларів за посаду директора Одеського припортового заводу. Схожий сюжет вийшов і в блозі «Дубінізми», що виходить на «1+1».

Геннадій Москаль повідомив, що Алекс Ровт звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності, а також спростування недостовірної інформації й щодо дезінформації, викладеної на телеканалі «1+1» (у програмах «Гроші» та «Дубінізми»). За його словами, крім самого пана Дубінського, співвідповідачами у справі є й автори програми «Гроші» та канал «1+1».

«Також повідомляю, що з аналогічним позовом Алекс Ровт звернувся і до суду в США, оскільки громадяни цієї країни мають право на судовий захист в тому числі й стосовно правопорушень, скоєних стосовно них в інших країнах», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, вчора, 5 лютого СБУ проводило обшук у студії Дубінського, а також у квартирх журналістів його проєкту «Секретні матеріали»

Фото: zaxid.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7239
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду