7 ознак того, що ви п’єте мало води

Вода — скарб Землі Поштівка
28 Січня 2020, 02:46

Вода бере участь абсолютно в усіх функціях організму, забезпечуючи його безперебійну роботу. При нестачі цієї життєво важливої ​​рідини тіло починає давати збої. Цікаво, що відсутність почуття спраги – зовсім не доказ того, що ви п’єте достатньо води. Зрозуміти, що організм зневоднений, можна за цілою низкою інших ознак, пише Поштівка.

Сухість

Відчуття сухості в будь-якій частині тіла – в очах, в роті, на шкірі – вірна ознака нестачі рідини в вашому організмі. Переконайтеся, що ви випиваєте достатню кількість води щодня і не зловживаєте напоями-діуретиками: кавою, чаєм і алкоголем.

Головний біль

Часті мігрені і головний біль можуть свідчити про брак води в організмі. Вся справа в тому, що зневоднення викликає зниження артеріального тиску і погіршує постачання мозку киснем. Ще один наслідок цього – знижена концентрація уваги. Не можете зосередитися – зробіть перерву і випийте склянку води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Вчені з’ясували, до чого призводить недостатнє пиття води у літньому віці

Проблеми з травленням

Ускладнене травлення, печія, проблеми зі стільцем – всі ці симптоми можуть свідчити про зневоднення. Вода посилює виділення слизу в шлунку і змащує кишечник, допомагаючи перетравлюванню їжі. Візьміть за правило випивати склянку води натщесерце відразу після пробудження – рідина запустить метаболізм і підготує травний тракт до прийому їжі.

Млявість і апатія

Немає сил, долає позіхання і постійно хочеться спати? Можливо, вам просто не вистачає води. При зневодненні організм вмикає аварійний режим і починає економити енергію. З цієї ж причини під час фізичної активності м’язи може зводити судомою. Не намагайтеся «перебороти» лінь – просто почніть пити більше води.

Проблеми з суглобами

Вода служить мастилом для суглобів, перешкоджаючи тертю кісток, приносить їм поживні речовини і очищає від солей і токсинів. Якщо ви помітили, що рухливість суглобів знизилася, то, швидше за все, їм банально не вистачає рідини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чому не потрібно пити кілька літрів води щодня

Запах з рота

Стоматологи впевнені, що зневоднення може спровокувати неприємний запах з рота, тому що бактерії, що живуть в порожнині рота, починають активно розмножуватися в сухому середовищі. Пийте більше води між прийомами їжі: рідина очистить рот від залишків їжі і стимулює вироблення слини, яка має антибактеріальний ефект.

Постійне почуття голоду

Зневоднений організм починає шукати джерела рідини навіть в їжі, тому при нестачі води в організмі ми можемо легко сплутати почуття голоду зі спрагою. Якщо вам занадто часто хочеться зазирнути в холодильник, спробуйте замість їжі випити склянку води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна пити воду під час тренувань

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!