Згодом Британія визнала помилку і погодилася видалити тризуб з антитерористичного посібника. Це рішення британська поліція ухвалила після зустрічі з представниками посольства України у Великій Британії.

​Важливо! Британія "шкодує", що назвала тризуб екстремістським: Україна очікує на конкретніші заяви

Як сказала пані посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко у коментарі "Громадське", про включення тризуба до публікації контртерористичного підрозділу британської поліції посольство дізналося від українців із соцмереж.

Ми почали отримувати запити від українців із проханням розібратися… Були проведені відповідні консультації спочатку з Форин-офісом. Потім ми зустрічалися безпосередньо з представниками поліції для пояснення нашої ситуації й статусу тризубця для того, щоб добитися, аби його забрали з публікації,
– наголосила дипломатка.

Міністерство закордонних справ також проводило публічну й непублічну роботу. Глава групи дружби з Україною у британському парламенті Джон Вітінґдейл порушив питання про тризуб під час години запитань до уряду перед профільним міністром.

Що відомо про внесення тризуба до антитерористичного посібника

  • 17 січня видання Україну обурила новина про те, що британська поліція включила до антитерористичного посібника низку ненасильницьких організацій, зокрема із захисту довкілля, наприклад, Greenpeace, а також націоналістичні угрупування.
  • У МЗС України зазначили, що будь-яке пов’язування герба України з екстремізмом ображає почуття мільйонів людей в Україні та за її межами. У відомстві очікують на вилучення символіки України з посібника.
  • 19 січня в уряді Британії заявили, що "шкодують" через включення тризуба до антитерористичного посібника.
  • 21 січня поліція Великої Британії повідомила, що виконала вимогу українського посольства й прибрала тризуб зі свого антитерористичного посібника.