Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крок Зеленського в Ізраїлі спантеличив Яд Вашем

Четвер, 23 січня 2020, 13:28
Крок Зеленського в Ізраїлі спантеличив Яд Вашем
пресслужба президента

Ізраїльський меморіальний центр Яд Вашем спантеличений і зажурений заявою українського президента Володимира Зеленського про те, що він передав місця своєї делегації на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту тим, хто пережив ту трагедію.

Джерело: "The Times of Israel"

Дослівно: "Сьогодні вранці президент України оголосив про своє відкликання, заявивши, що передає участь жертвам Голокосту.

Президенту пояснили, що ми дали згоду на присутність тих, хто вижив, хто звернувся до нас в останні дні. Тому його рішення спантеличує, і прикро, що він робить такий крок щодо заходу за назвою "Пам'ятай про Голокост для боротьби з антисемітизмом".

Деталі: Минулого тижня Army Radio повідомляло, що лише 30 із 800 місць на церемонії були зарезервовані для жертв Голокосту. У четвер речник Яда Вашема Сіммі Аллен заявив, що очікується "близько 100" тих, хто вижив.

Згодом Яд Вашем пояснив, що форум пам’яті – це не публічна церемонія, а радше зібрання лідерів. Зазначалося, що в Ізраїлі проживають близько 100 тисяч людей, що пережили Голокост, тож неможливо запросити навіть частину з них.

На форум прибули щонайменше 47 світових лідерів чи високопоставлених дипломатів, серед яких 26 президентів, чотири королі (з Іспанії, Голландії, Бельгії та Люксембургу) та чотири прем'єр-міністри.

"The Times of Israel" зазначає, що у вихідні Зеленський говорив виданню, що буде на церемонії.

Більше того, український лідер вважав, що він мав би там виступити з огляду на те, що кожен четвертий єврей із загиблих у Голокості був українським.

Від УП: Президент Росії Володимир Путін також прибув на форум.

Передісторія:

  • 22 січня Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія).
  • Вранці 23 січня він прилетів до Ізраїлю. Основним пунктом візиту була участь у п’ятому Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, присвяченому 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц. Крім того, планувалися зустрічі з керівництвом Ізраїлю та представниками ізраїльських ділових кіл.
  • Однак прилетівши до Ізраїлю, Зеленський заявив, що українська делегація на чолі з ним передала свої місця на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту тим, хто пережив цю трагедію і не може потрапити на форум, але всі інші ізраїльські заходи за участю президента України відбудуться.
  • Ynet повідомляв, що декілька ізраїльських міністрів і чиновників поступилися своїми місцями тим, хто вижив у час Голокосту.
  • Міністерство закордонних справ нинішній форум третім за величиною збором міжнародних лідерів в історії Ізраїлю, після похорон Іцхака Рабіна та Шимона Переса.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...