ЗМІ: США відігнали російських військових від родовища в Сирії

Неділя, 19 січня 2020, 16:20

Американські військові, дислоковані в районах Сирії, підконтрольних курдським силам YPG, запобігли спробі російських військових пройти до нафтового родовища "Джул Аги" в районі Румейлан на північному сході провінції Хасеке.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

За інформацією місцевих джерел, американці перегородили шлях російським військовим, які проводили рейд поблизу міста Румейлан.

Виїхавши з населеного пункту Амуда, російські військові не змогли пройти в район родовища "Джул Аги", оскільки їм перегородили шлях американці. У підсумку вони були змушені припинити рейд і повернутися в пункт базування.

ООН: 350 тисячам осіб довелося втікати від очолюваного РФ наступу на Ідліб

Відзначимо, що в сирійському районі Румейлан розташована військово-повітряна база ВС США.

Кілька днів тому підтримувані американцями YPG також перегороджували шлях російським військовим, які намагалися створити блокпост поблизу одного з нафтових родовищ в Румейлані.

Шлях російському конвою перегородили в районі населеного пункту Камишли. У результаті російські військові змінили маршрут і попрямували в район аеропорту міста Камишли, підконтрольного режиму Башара Асада.

Після початку турецької операції "Джерело миру" США залишили низку військових баз в Сирії і перебазували військових до нафтових родовищ.

На сьогодні американські війська дислоковані на 11 військових базах і пунктах Сирії в провінціях Хасеке, Ракка і Дейр-ез-Зор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.