$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

"Замовляв готель завчасно". В Омані українському журналістові розповіли про відпочинок Зеленського

"Замовляв готель завчасно". В Омані українському журналістові розповіли про відпочинок Зеленського Зеленський відпочивав у готелі в Омані
Скріншот: 4 КАНАЛ / Facebook

На українському "4 каналі" вийшов сюжет журналіста Андрія Ткачука про готель в Омані, де в січні відпочивав президент України Володимир Зеленський.

Перед поїздкою на відпочинок в Оман президент України Володимир Зеленський заздалегідь забронював номер у готелі. Про це йдеться в сюжеті журналіста Андрія Ткачука, який вийшов 17 січня в ефір на "4 каналі" (Україна).

Автор сюжету вирушив в Оман і побував в апартаментах, де зупинявся Зеленський.

За його словами, представник адміністрації готелю підтвердив, що Зеленський приїжджав на відпочинок, "був тут із сім'єю і замовляв готель завчасно".

"Ми спілкувалися з офіціантами, є багато російськомовних офіціантів із Середньої Азії, які тут працюють. Вони казали, що дуже хотіли побачити президента, але не змогли. Він був десь далеко від них, відпочивав", – зазначив Ткачук.

Він зазначив, що з одним із міністрів Оману Зеленський проводив зустріч не в ресторані, як про це ходили чутки, а в конференц-залі на першому поверсі готелю.

Журналістові не підтвердили факту зустрічі президента України з представниками РФ, зокрема помічником глави Кремля Владиславом Сурковим.

Вартість відпочинку Зеленського в готелі не повідомили, пославшись на конфіденційність інформації.

5 січня "Страна" повідомила, що Зеленський поїхав відпочивати в Оман і зупинився в п'ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel. В Офісі президента України підтвердили, що глава Української держави перебуває в Омані, і заявили, що "він відбув туди разом із родиною рейсовим літаком за власні кошти". "Найближчими днями у глави держави заплановано зустрічі на найвищому рівні", – йшлося в повідомленні.

До появи у ЗМІ новин про відпочинок Зеленського його пресслужба не анонсувала візиту глави держави в Оман. Офіс президента 5 січня також поінформував, що Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Оману Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. 6 січня пресслужба глави Української держави повідомила, що Зеленський провів зустріч із виконавчим президентом генерального державного резервного фонду Оману Абдулсаламом аль-Муршиді.

Уранці 8 січня пресслужба Зеленського повідомила, що він перервав візит в Оман і терміново повертається в Україну у зв'язку з катастрофою в Ірані літака "Міжнародних авіаліній України".

За даними журналістів програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проєкт "Радіо Свобода" і телеканала "UA:Перший")", чартерний літак, на якому летів президент, приземлився в Жулянах о 2.37 9 січня.

Громадський діяч Вадим Лабас заявив 11 січня в ефірі телеканала "Прямий", що Зеленський під час перебування в Омані міг таємно зустрітися із Сурковим. Він стверджував, що президент України повернувся до Києва на літаку Медведчука.