Новини

“Плівки Гончарука”: Коломойський нищить державу за мовчазної згоди Зеленського

“Плівки Гончарука”: Коломойський нищить державу за мовчазної згоди Зеленського

Фото: Reuters

Олігарх Ігор Коломойський нищить державу за мовчазної згоди президента Володимира Зеленського.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат VIII скликання Сергій Висоцький.

“У 2019 році фактично відбулася олігархічна змова задля усунення президента Петра Порошенка від обов’язків президента і ставка на некомпетентну людину, яка не розуміє нічого в державному управлінні, в якої, якщо брати слова нашого прем’єр-міністра, пустота якась в голові. І фактично відбувся олігархічний реванш та ослаблення держави. І зараз ми просто спостерігаємо агонію тієї держави, яку ми намагалися будувати й обстоювати всі п’ять років. Тому що те, що відбувається, починає мати всі ознаки “фейл-стейт”.

Коли навіть іноземна спецслужба, російська, коли один український олігарх зі своїми впливами на чинну владу має змогу прослухати конфіденційну розмову прем’єр-міністра, а потім її оприлюднити, потім послати своїх депутатів з правлячої партії для того, щоб вони атакували прем’єра, – це все відбувається на фоні повного мовчання президента Зеленського. Цих депутатів не виключають з фракції, антикорупційні органи не починають розслідування щодо їхньої діяльності й причин, чому цей олігарх так воює з українською державною інституцією”, – заявив Висоцький.

Він переконаний, що Зеленському потрібно вирішити, хто він: він грає роль президента чи він президент

“Це мені починає нагадувати просто казку про трьох поросят, але навпаки. Ми замість того, щоб цей будинок укріпляти, і Зеленський замість того, щоб робити висновки, замість того, щоб виключити цих людей з фракції за атаку на власного прем’єр-міністра, замість того, щоб використати свій вплив для того, щоб обмежити олігарха Ігоря Валерійовича Коломойського, – Зеленський з командою наче розбирає цей будинок з сіна, при тому, що загроза вовка нікуди не поділася.

Цей вовк точить зуби, він готується до того, щоб в нас вчепитися. І ми бачимо таку ерозію і деградацію державних інститутів, що це стає страшно. Зеленському потрібно вирішити, хто він: він грає роль президента чи він президент. Якщо президент, то треба захищати державні інституції, в тому числі цього прем’єр-міністра, ким би він не був, і обмежувати олігархів, виключати цих людей з фракції, діяти як президент, а не та людина, яка грає просто роль президента по вихідним чи вечорам”, – додав Сергій Висоцький.

Нагадаємо, п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко вважає, що оприлюднення записів ймовірних розмов під час наради у прем’єр-міністра – це не український сценарій. В роздмухувані цього скандалу зацікавлена Росія як країна-агресор та олігарх-колишній власник націоналізованого “ПриватБанку”.

Нагадаємо, 15 січня у мережі з’явився аудіозапис розмови нібито прем’єр-міністра Олексія Гончарука, у якій той жорстко критикує ділові якості президента, а також називає себе “профаном в економіці”. Зокрема, там йдеться про те, що президент Володимир Зеленський нічого не розуміє в економіці, але називає “баранами” усіх, хто з ним не згоден.

Уряд офіційно спростував автентичність аудіоматеріалів.

Згодом в мережі з’явився другий аудіозапис з нібито наради прем’єр-міністра, а потім і третя частина аудіозапису.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.