Новини

“Слуги народу” у Раді виступали проти того, щоб уряд і спецслужби інформували українців щодо збиття літака – Устінова

“Слуги народу” у Раді виступали проти того, щоб уряд і спецслужби інформували українців щодо збиття літака – Устінова

Фото: REUTERS

Комітет Верховної Ради України з закордонних справ, де більшість складають депутати з фракції “Слуга народу”, дві години дискутував, чи слід зобов’язати уряд і українські спецслужби інформувати про перебіг розслідування збиття літака PS752 в Ірані.

Про це у ток-шоу “Прямий ефір” на телеканалі “Прямий” розповіла народний депутат з фракції “Голос” Олександра Устінова.

“Вчора майже шість годин засідав комітет із закордонних справ. Майже дві години точилася дискусія з приводу одного абзацу в заяві Верховної Ради. Що там пропонувалося сказати? Що уряд і спецслужби мають інформувати не лише закордонних партнерів, а й українців, і не просто інформувати, а фахово та своєчасно, про перебіг того, як зараз ведеться розслідування. Так ось. Вперлися рогом, щоб там не було слів “своєчасно” і “фахово”. І сказали: давайте напишемо просто “продовжувати інформувати”. Тобто ніхто не збирається визнавати, що було це зроблено нефахово, що своєчасно не надавалася інформація”, – заявила депутат.

Вона нагадала, як відреагували на трагедію лідери західних держав.

“Вийшли лідери країн, вийшла Канада, вийшла Великобританія, вийшли Сполучені Штати і сказали, що у них є інформація. А Україна, чий літак був збитий, чиї громадяни загинули, взагалі ніяк не реагувала. І коли запропонували, що все ж таки давайте відтепер будемо вчасно інформувати українців про те, що відбулося, Верховна Рада не захотіла це підтримувати. І саме через це дві години точилися дискусії на комітеті. Для мене це був нонсенс. Тому що ми маємо перші бути зацікавлені в тому, щоб інформувати своєчасно громадян. Це мають робити не іноземні держави, які мають набагато менше в цьому інтересу, а це маємо робити ми”, – додала депутат.

Нагадаємо, сьогодні, 14 січня, Верховна Рада ухвалила заяву щодо загибелі пасажирів рейсу PS752 в Ірані.

ЗІЗНАННЯ ІРАНУ – ЦЕ НЕ КІНЕЦЬ ІСТОРІЇ, А ПОЧАТОК ТРИВАЛОГО РОЗСЛІДУВАННЯ І ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ – ПОРОШЕНКО

“Європейська Солідарність” зареєструвала постанову щодо збиття іранськими військовими українського літака.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила постанову №2726 про заяву Верховної Ради України у зв’язку з трагічною загибеллю пасажирів літака рейсу PS752 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України внаслідок його збиття Ісламською Республікою Іран.

Нагадаємо, влада Ірану офіційно визнала, що український пасажирський літак авіакомпанії “Міжнародних авіаліній України” було збито.

Раніше в мережі з’явилося відео, яке ймовірно показує потрапляння ракети в український літак.

Нагадаємо, офіційні представники США переконані, що український літак МАУ, який розбився під Тегераном, збив Іран.

8 січня зранку у Тегерані розбився пасажирський літак Boeing-737 зі 180 пасажирами на борту.

У посольстві України в Ірані зазначили, що, за попередньою інформацією, причиною авіакатастрофи в Ірані стала технічна несправність українського літака.

Міністерство інфраструктури оприлюднило список загиблих членів екіпажу.

Іран оприлюднив звіт авіакатастрофи літака Boeing-737 та заявив про втрату частини даних із чорних скриньок літака.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.