Новини

Вся інформація стане відомою: Уколов розповів про дивні збіги у поїздці Зеленського в Оман

Вся інформація стане відомою: Уколов розповів про дивні збіги у поїздці Зеленського в Оман

У поїздці президента України Володимира Зеленського до Оману є багато дивних обставин, які свідчать про можливу зустріч українського лідера з представником Росії Владиславом Сурковим за посередництва Андрія Єрмака і Віктора Медведчука.

Про це в ефірі “Прямого” заявив політтехнолог Віктор Уколов.

“Андрію Єрмаку інколи краще було б жувати, ніж говорити. Тому що він наговорив стільки, що починає бути видно нестиковки. Почнімо з коридору, який нібито був закритим. А літак Медведчука пролетів. Як же тоді він був закритий? З іншого боку, коридори різні бувають. Сам Оман, місто Маскат, де перебував Зеленський, знаходиться за кілька сотень кілометрів від повітряного простору найпівденнішої точки Ірану. А від Тегерана, мабуть, за тисячу кілометрів. Зрештою, літак Зеленського міг полетіти просто на захід через Саудівську Аравію та Єгипет і повернутися до України, не залітаючи в повітряний простір ні Ірану, ні Іраку. Тому, будь-які обмеження могли його не стосуватися. Здається, він так і зробив. Але підтверджених даних про те, що він летів літаком Медведчука, у нас немає. Більше того, сам Медведчук сказав, що це було абсолютно збігом обставин, що його літак перебував разом з перебуванням президента Зеленського в Омані. Бо він нібито сім’ю перевозив”, – зазначив політтехнолог.

Він також звернув увагу на роль помічника президента Володимира Єрмака, який чомусь поїхав до Оману разом з членами родини Зеленського.

“Другий збіг. Сам готель, у якому перебував Зеленський, був поруч з посольством Росії. Так співпало, що разом з сім’єю Зеленський взяв і Єрмака. Тобто разом з дружиною, дитиною, тещею. Але ж Єрмак не є членом родини. Чому виникла підозра, що там відбувалися переговори з Сурковим? Тому що саме Єрмак відповідальний за переговори з Росією, і він вів переговори з Владиславом Сурковим. Про це було відомо вже напередодні. Якщо це приватна поїздка до Оману, то в якій ролі там був Єрмак? Якщо це приватна поїздка, то чи з’явиться 19 січня, як цього вимагає закон, інформація про зміни до майнового стану в декларації президента Зеленського? Адже якщо він витратив на приватну поїздку більше 100 тисяч гривень, то така інформація має з’явитися до 19 січня, себто протягом десяти днів. Бачите, мовчати залишилось недовго”, – відзначив Уколов.

Він також підкреслив що всі конспірологічні теорії з приводу поїздки Зеленського в Оман виникають через відсутність офіційних пояснень.

“Кількість незрозумілих збігів просто зашкалює. Оскільки немає коментарів, офіційних пояснень від Офісу президента, тоді виникають домисли, таємничі теорії, ніби там відбувалися переговори між Зеленським і Сурковим, який спеціально для цього прилетів із Москви за посередництва Медведчука і Єрмака. Чи це є насправді так? Я думаю, що будь-яка інформація з часом стає відомою. Стане відомою і ця”, – констатував політтехнолог.

Нагадаємо, помічник Володимира Зеленського Андрій Єрмак заперечує, що президент зустрічався в Омані з Віктором Медведчуком і пояснив зволікання глави держави з його поверненням в Україну закриттям повітряного коридору через збиття літака МАУ в Ірані.

Раніше ветеран АТО і громадський діяч Олександр Погребиський заявив, що президент Зеленський дізнався про загибель українського літака в Ірані через 6 хвилин після катастрофи.

Нагадаємо, влада Ірану офіційно визнала, що український пасажирський літак авіакомпанії “Міжнародних авіаліній України” було збито.

Раніше в мережі з’явилося відео, яке ймовірно показує потрапляння ракети в український літак.

8 січня зранку у Тегерані розбився пасажирський літак Boeing-737 зі 180 пасажирами на борту.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.