Космічний телескоп виявив першу планету розміром із Землю в зоні населеності

Вікторія Коломієць, фото
Вікторія Коломієць
Вчені виявили нову планету в зоні населеності — вона таких же розмірів як Земля. Планета обертається навколо зірки, і на ній потенційно може бути життя.

Як повідомляє NASA, планету назвали TOI 700 d.

Науковці зазначають, що планета обертається з періодом 37 днів навколо червоного карлика TOI 700, від нього отримує 86% енергії, яку Сонце дає Землі.

У NASA також уточнюють, що за 11 місяців спостережень на зірці не виявили спалахів, що підвищує шанси TOI 700 d бути на ній.

Крім TOI 700 d в системі TOI 700 ще дві планети, найближча до зірки — кам'яна планета, яка має період 10 днів. Середня планета, ймовірно, газова, її період обертання — 16 днів.

Раніше повідомлялося, що, як помітили астрономи, за останніх 70 років у космосі з невідомих причин зникли близько 100 зірок. Вони порівняли зоряні карти, які були створені у 1950-х роках минулого століття з тими, що були складені в наші дні. Виявилося, що близько 100 зірок, які були на давніших картах просто зникли.

читайте та дивіться також
Наука й технології в 2019-му: новий кілограм, фото чорної діри та рекорди 3D-друку «Громадське.Світ»: Вибори в Канаді та як у космосі борються за гендерну рівність Космос для всіх: чи зможуть приватні компанії реанімувати українську космічну галузь?


Поділитися: