Націоналісти традиційним маршем відзначили річницю з дня народження Бандери

01 Січня 2020

1 січня 2020 року в Києві зібралося понад дві тисячі активістів Всеукраїнського об’єднання «Свобода», прихильники політсили та небайдужі українці, щоби в 111-й день народження Провідника нації Степана Бандери вшанувати його пам’ять.

Традиційний урочистий захід, приурочений до дня народження Бандери, стартував о 18:00 від пам’ятника Кобзареві у парку Шевченка. Націоналісти запалили смолоскипи й рушили Від Червоного корпусу університету бульваром Тараса Шевченка та Хрещатиком до КМДА, де провели урочисте віче.

Звертаючись до присутніх, очільник «Свободи» Олег Тягнибок сказав: «Бандера не тільки чудово розумів, у якому світі живуть українці. Він ще й передбачав майбутнє України. Тоді українці жили між Гітлером і Сталіним, не маючи власної держави. І ось тепер ні імперії Гітлера нема, ні імперії Сталіна. А бандерівська українська держава є! Саме тому сьогодні не лише в столиці, а по всій країні відбуваються марші й урочистості на честь Провідника українців.

Сьогодні ми опинилися в надзвичайно скрутній ситуації. Тридцять років тому, після повалення совєцької імперії, сучасні українці, розуміючи, де наш ворог, розпочали переможну боротьбу проти комуністичного режиму й відправили його на смітник історії. Нині ж ми чітко розуміємо, що українським ворогом, крім Московії та Путіна, які прийшли сюди й окупували частину нашої території, є малоросійство, московське підлабузництво. Ворогами є ті, хто неусвідомлено чи свідомо служить кремлівському агресору-окупанту. Зараз ці малороси – при владі на чолі з президентом, парламентом і урядом. Вони багато говорять, навіть згадують про якісь «европейські принципи», хоча насправді це є типові малороси. Для них важливі тільки власні кишені й шлунки, українські національні ідеали й перспектива нації для них – ніщо, «какая разніца…».

Нині багато хто з українців опускає руки, мовляв, усе втрачено. Та ні, товариство, багато що тільки починається! Що дужче наступають вороги та їхні холуї – то згуртованішою має ставати українська нація. Чітко зрозуміло: є ті, хто за українську Україну, за вшанування українських національних героїв, за виховання дітей в українському національному дусі, і є ті, хто проти української України. І тому не «какая разніца» – різниця є! Ми сильні, бо в нас є такі герої, як Степан Бандера. Ми – нація нескорених. Тож давайте зробимо так, як хотів Бандера, бо багато його ідей ще не реалізовано. А це означає – велика, могутня Україна, де український патріот є успішним, заможним і впевнено дивиться в майбутнє своєї держави».

Прес-служба ВО "Свобода"

Контакти