Техніка: від побутової до космічної

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Volkswagen розробив оригінального робота-заправника для паркінгів

Volkswagen розробив оригінального робота-заправника для паркінгів

Роботизовану заправку електромобілів пропонували й раніше, прототипи таких роботів є у багатьох компаній. Але виходу на масовий ринок продукту, на основі цієї технології, поки не відбулося. Можливо ситуація зміниться завдяки рішенню німецького автовиробника.

Volkswagen представив своє бачення проблеми зарядки електромобілів на паркінгах, де немає відповідної інфраструктури. Вона може бути налагоджена за допомогою спеціальних роботів-заправників, вважають в компанії. Керувати ними можна через мобільний додаток, і все що буде вимагатися від водія — це просто вибрати необхідну опцію в меню. Робот сам привезе зарядну батарею та під'єднає її до електромобіля.

Volkswagen розробив оригінального робота-заправника для паркінгів

Нова концепція пропонує використовувати пересувні батареї місткістю 25 кВт·год, здатні забезпечувати швидку зарядку потужністю до 50 кВт. Причому роботу, який доставив один акумулятор, нема потреби залишатися поруч з електромобілем, він може відправлятися за наступним комплектом, щоб обслужити інший електрокар. Після поповнення запасу енергії електромобіля, пересувні батареї знову підключаються роботом до стаціонарної зарядки.

«Мобільний зарядний робот просто неоціненний, якщо необхідно зарядити електромобіль на багаторівневих стоянках або підземних паркінгах, тому що ми «доставляємо» зарядну інфраструктуру до автомобіля, а не навпаки. Завдяки цьому, практично будь-яку парковку можна зробити придатною для зарядки електромобілів без серйозних додаткових вкладень в модернізацію», - говорить керівник відділу розробки Volkswagen Group Марк Меллер.

Volkswagen розробив оригінального робота-заправника для паркінгів

Безумовно, можливість припаркувати електромобіль в будь-якому місці та зарядити його, надзвичайно зручна опція і, як очікується, може викликати великий інтерес. Тим більше, як вважають у Volkswagen, роботи обійдуться дешевше стаціонарних станцій. Але виникає питання, як і наскільки швидко роботи будуть пересуватися по стоянці.

Роботи-заправники хоч і обладнані відеокамерами та сенсорами, але чи дозволить це ухилитися їм від проїжджаючого повз автомобіля або не зіткнутися водієм, який швидко вийшов з авто — велике питання. До того ж, іноді простір на деяких паркінгах настільки обмежений, що і пройти між щільними рядами машин буває проблематично, де вже там проїхати «розумному» заправнику або розмістити комплект батарей. Сподіваємося, що Volkswagen вирішить і ці проблеми.

 

 

За матеріалами: ЕкоТехніка

На цьому поки все. Та не забувайте поділитися прочитаним зі своїми друзями!


Останні публікації

Підпишись на новинки